Premis Baldiri Reixac

Convocatòria oberta fins al dijous 11 de febrer del 2021!
//// Els Baldiri

Ara més que mai, cultura i arts per transformar l’educació!

Descarregueu les bases

Quatre categories per impulsar les arts i la cultura als centres educatius

Volem reconèixer centres educatius, mestres i personal docent que fan apostes valentes i de futur amb projectes innovadors, i volem impulsar nous projectes nascuts de la col·laboració entre escoles i creadors culturals per transformar els centres des de la creativitat i les arts. La cultura ens emociona i ens permet imaginar nous escenaris i maneres de viure.

//// Nova edició 2020-2021

Estem vivint una autèntica transformació social en què res tornarà a ser com era, i l’educació i la cultura tenen un paper clau a l’hora de crear una societat millor. Conscients d’aquest canvi de paradigma, convoquem els Premis Baldiri Reixac adaptats a l’actual situació de pandèmia.

En aquesta 43a edició, volem reconèixer i impulsar nous projectes de la comunitat educativa i cultural que aprofitin aquesta crisi sanitària i social per convertir una situació crítica en una oportunitat de millora.

Centres educatius, mestres, professors, agents culturals, que heu adoptat una actitud de resiliència per seguir impulsant l’educació transformadora des de les arts, la cultura i la llengua catalana, aquesta convocatòria és per a vosaltres.

Els Baldiri són una oportunitat perquè continueu construint una escola catalana oberta, inclusiva i innovadora. Aquest any més que mai, les arts i la cultura són el camí per aconseguir-ho i per fer front a noves necessitats creades per COVID-19 a les escoles i entre l’alumnat.

Les arts emocionen, per això transformen i eduquen. És l’hora de Baldiritzar-se!

//// Cronograma

Dates clau i fases de selecció

 1. Publicació de les bases i presentació de candidatures

  2 de desembre del 2020
 2. Finalització de la presentació de candidatures

  11 de febrer del 2021
 3. Entrevistes i visites als centres educatius

  De l'abril al maig del 2021
 4. Comunicació del veredicte final (propostes guardonades i no guardonades)

  18 de maig del 2021
 5. Acte de lliurament de la 43a edició dels Premis Baldiri Reixac (pendent acte de lliurament al País Valencià i les Balears)

  13 de juny del 2021
 6. Conceptualització i implementació dels projectes guanyadors de la categoria Connexions

  Cursos 2021-2023
//// Jurat
 • Xavier López

  El Xavier López és director de l’escola Octavio Paz de Barcelona. En els últims anys ha sigut capaç, juntament amb el seu equip, de transformar l’escola esdevenint un dels centres educatius de referència del país.

  A part de la seva feina com a director és formador en lideratge pedagògic.

 • Maria Packzowski

  La Maria Paczkowski és docent a l’institut Martí i Pous, al recinte Fabra i Coats, i professora universitària a la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Pere Tarrés (URL).

  Impulsora i divulgadora de processos d’innovació pedagògica a partir de l’art.

 • Laia Colell

  Laia Colell Aparicio és co-fundadora d’A Bao A Qu, associació cultural específicament dedicada a projectes que vinculen creació i educació, que implica creadors/es i docents.

  Entre els programes desenvolupats destaquen: ‘Cinema en curs’, ‘Fotografia en curs’, ‘Creadors en residència’.

 • Glòria Fajula

  La Glòria Fajula és docent a l’Escola Pia Balmes de Barcelona.

  Compta amb una llarga experiència i recentment ha participat en el Programa de Lideratge per a l’Aprenentatge de la Caixa.

 • Bet Madera

  La Bet Madera és cap de formació a l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Especialitzada en intervenció educativa i mestra especialista en metodologies globalitzades.

 • Coral Regí

  La Coral Regí és directora de l’Escola Virolai de Barcelona.

  Vinculada als principals moviments de renovació pedagògica i compromesa en compartir la seva experiència a altres centres i col·laborar amb la gestió del canvi.

 • Pepi Torres

  La Pepi Torres és Directora del Centre de Recursos Pedagògics de Sant Cugat. Formadora de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) a la UAB.

 • Montse Fusalba

  La Montse Fusalba és exdirectora de l’Escola Cooperativa El Puig d’Esparreguera, centre educatiu de referència al país pel seu projecte innovador a l’hora de corresponsabilitzar els nens i nenes en el seu propi aprenentatge.

 • Anna Carné

  Després de vuit anys a l’Equip Directiu de l’Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Llobregat, és professora de violoncel i del projecte comunitari ‘Cordes a Primària’, que ella mateixa va impulsar. És també, des del seu inici, professora i coordinadora del projecte ‘Planters’ de ConArteInternacional.

On ens podeu trobar?

Si durant la convocatòria teniu dubtes sobre la vostra candidatura ens podreu localitzar a:

Correu electrònic: elsbaldiri@fundaciocarulla.cat

Telèfon i WhatsApp: 667 150 013

Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h

//// La Baldíria

Coneixes la Baldíria?

La Nina de l’Educació és fruit de la creativitat i el gran talent que es viu a La Casa de Carlota, l’estudi creatiu que inclou persones amb síndrome de Down i autisme a l’equip creatiu. La Baldíria simbolitza les competències indispensables que fan front als reptes educatius actuals, com l’esperit crític, l’empatia, la solidaritat, el treball en equip o el diàleg.

Coneix els guanyadors dels Baldiri 2019-2020!

//// Notícies

/Fundació Carulla

Premis Baldiri Reixac: fer front als nous reptes educatius en temps de pandèmia

Més informació
/Fundació Carulla

A la recerca de respostes per al sector cultural post-Covid19

Més informació
Més notícies