Mutare és cultura i transformació social. Mutare ets tu.

//// publicacions

Quadern mū 3: VulnerArts

COM LES ARTS ABRACEN LA VULNERABILITAT

Quadern mū 3: VulnerArts
//// Mutare'22

Arts i vulnerabilitat: recupera les càpsules de VulnerArts

Vídeos, imatges, capsules inspiradores i articles interessants sobre com les arts abracen la vulnerabilitat. Descobreix-los!

Reviu Mutare’22: VulnerArts!
//// Plenària Mutare

Nous projectes de Mutare al territori!

Mutare farà parada a Terrassa, Tarragona, Cardedeu i Verdú. Descobreix els quatre projectes seleccionats!

 

GUANYADORS
//// Mutare

La cultura és la resposta

Mutare és un espai de diàleg, reflexió i acció sobre com la cultura transforma la societat. És un espai de cocreació, d’intel·ligència col·lectiva, que proposa continguts i eines per fer que els projectes culturals i educatius incrementin la seva capacitat de millorar la vida de les persones.

Mutare és la nostra aposta per transformar la societat des de la cultura i les arts. Perquè la cultura ens fa persones més crítiques i lliures, perquè genera oportunitats i perquè ofereix respostes creatives als reptes actuals.

El nostre manifest
//// Decàleg Mutare

Quins elements cal tenir en compte per incrementar el poder transformador dels projectes culturals?

  01

  Compromís amb els reptes socials

  La cultura entesa com a eina per fer realitat el desig de canvi, avançant-se i donant resposta a les necessitats socials. Mobilitzant i cridant a l’acció, generant impacte social i emocional.
  02

  Cultura per a totes les persones

  Crear oportunitats perquè totes les persones puguin viure i apropiar-se de la cultura, des del compromís amb els drets socials i la justícia.
  03

  Aportació d’innovació artística i social

  Construcció de noves mirades que ens fan créixer com a persones i com a societat, amb una clara vinculació amb la dimensió ètica dels valors.
  04

  La persona, protagonista activa

  Situar la persona al centre, apoderant-la perquè pugui desenvolupar una mirada crítica i perquè sigui agent clau del canvi social.
  05

  Connectar des de l’emoció i la il·lusió pel canvi

  Escoltar activament i actuar des de l’emoció per connectar amb les persones. Treballar en el reconeixement de l’altre, generant sentit a partir de l’autenticitat.
  06

  Sentit crític

  Despertant el sentit crític de la societat i produint canvis reals en les relacions de poder, en els relats, en les teories assumides, en la creació de noves relacions, en l’activació de recursos latents, etc.
  07

  Infants i joves creadors

  Connectant el sistema educatiu amb la comunitat i el patrimoni cultural per aconseguir motivació per les arts i per crear experiències vibrants d’aprenentatge i de creació cultural amb significat.
  08

  Implicació i cocreació

  Involucrant al màxim nombre d’agents socials i col·lectius, connectant i sumant experiències, i generant lideratges compartits i dinàmiques de cocreació.
  09

  Rigor metodològic

  Sistematitzant els processos de creació de valor, avaluant l’impacte assolit i compartint els aprenentatges per provocar un efecte multiplicador per al canvi social.
  10

  Sostenibilitat

  Avançant en el camí cap al desenvolupament sostenible, des de la triple dimensió social, econòmica i mediambiental en la concepció i desenvolupament dels projectes culturals transformadors.
Veure decàleg

Mutare Transformació Social

Connectem els sectors cultural i social
per reflexionar, cocrear i transformar. Per avaluar el paper de la cultura davant els reptes socials d’avui dia, i com podem incrementar el potencial transformador dels projectes culturals.

Descobreix-lo
Mutare educació

Un espai de diàleg i cocreació entre la cultura i l'educació

Mutare educació és un espai de diàleg i de formació, un lloc on construir de forma conjunta discurs i mètodes per introduir la cultura i les arts a la pràctica educativa. Perquè la cultura i l’educació són motors claus de transformació.

Més informació
//// Eines mū

//// Notícies

/Mutare

Mutare connecta el món cultural i social per abraçar la vulnerabilitat

Més informació
/Mutare

Mutare al territori 2022 farà parada a Terrassa, Tarragona, Cardedeu i Verdú

Més informació
/Fundació Carulla

Mutare al territori. Pot ajudar la cultura a transformar els municipis?

Més informació
Més notícies