Mutare és cultura i transformació social. Mutare ets tu.

//// Mutare

La cultura és la resposta

Mutare és un espai de diàleg, reflexió i acció sobre com la cultura transforma la societat. És un espai de cocreació, d’intel·ligència col·lectiva, que proposa continguts i eines per fer que els projectes culturals i educatius incrementin la seva capacitat de millorar la vida de les persones.

Mutare és la nostra aposta per transformar la societat des de la cultura i les arts. Perquè la cultura ens fa persones més crítiques i lliures, perquè genera oportunitats i perquè ofereix respostes creatives als reptes actuals.

El nostre manifest
//// Descobreix els projectes guanyadors

SOS Cultura. Ajuts a la creació i participació cultural

SOS Cultura és un programa extraordinari d’ajuts de la Fundació Carulla per fer possibles nous projectes que donin resposta als efectes provocats per la pandèmia. Coneix els guanyadors!

 

 

Guanyadors SOS Cultura
//// Mutare SOS

Els museus en la nova societat cultural

Principals conclusions dels primer cicle de sessions Mutare SOS sobre el paper dels museus davant els reptes socials, econòmics, educatius i culturals de l’actual crisi sanitària.

Descarrega't el quadern mutare
//// Decàleg Mutare

Quins elements cal tenir en compte per incrementar el poder transformador dels projectes culturals?

  01

  Compromís amb els reptes socials

  La cultura entesa com a eina per fer realitat el desig de canvi, avançant-se i donant resposta a les necessitats socials. Mobilitzant i cridant a l’acció, generant impacte social i emocional.
  02

  Cultura per a totes les persones

  Crear oportunitats perquè totes les persones puguin viure i apropiar-se de la cultura, des del compromís amb els drets socials i la justícia.
  03

  Aportació d’innovació artística i social

  Construcció de noves mirades que ens fan créixer com a persones i com a societat, amb una clara vinculació amb la dimensió ètica dels valors.
  04

  La persona, protagonista activa

  Situar la persona al centre, apoderant-la perquè pugui desenvolupar una mirada crítica i perquè sigui agent clau del canvi social.
  05

  Connectar des de l’emoció i la il·lusió pel canvi

  Escoltar activament i actuar des de l’emoció per connectar amb les persones. Treballar en el reconeixement de l’altre, generant sentit a partir de l’autenticitat.
  06

  Sentit crític

  Despertant el sentit crític de la societat i produint canvis reals en les relacions de poder, en els relats, en les teories assumides, en la creació de noves relacions, en l’activació de recursos latents, etc.
  07

  Infants i joves creadors

  Connectant el sistema educatiu amb la comunitat i el patrimoni cultural per aconseguir motivació per les arts i per crear experiències vibrants d’aprenentatge i de creació cultural amb significat.
  08

  Implicació i cocreació

  Involucrant al màxim nombre d’agents socials i col·lectius, connectant i sumant experiències, i generant lideratges compartits i dinàmiques de cocreació.
  09

  Rigor metodològic

  Sistematitzant els processos de creació de valor, avaluant l’impacte assolit i compartint els aprenentatges per provocar un efecte multiplicador per al canvi social.
  10

  Sostenibilitat

  Avançant en el camí cap al desenvolupament sostenible, des de la triple dimensió social, econòmica i mediambiental en la concepció i desenvolupament dels projectes culturals transformadors.
Veure decàleg

Mutare Transformació Social

Connectem els sectors cultural i social
per reflexionar, cocrear i transformar. Per avaluar el paper de la cultura davant els reptes socials d’avui dia, i com podem incrementar el potencial transformador dels projectes culturals.

Descobreix-lo
Mutare educació

Un espai de diàleg i cocreació entre la cultura i l'educació

Mutare educació és un espai de diàleg i de formació, un lloc on construir de forma conjunta discurs i mètodes per introduir la cultura i les arts a la pràctica educativa. Perquè la cultura i l’educació són motors claus de transformació.

Més informació
//// Eines mū

//// Notícies

/Cultura i societat

La Fundació Carulla participa en el FAACCC

Més informació
/Cultura i educació

Què implica co-crear un projecte cultural a l’escola?

Més informació
/Cultura i educació

La Cultura transforma l’educació. Vols saber com?

Més informació
Més notícies