Premi Lluís Carulla

Emprenedoria cultural

//// Programa d'emprenedoria

Nou Premi Lluís Carulla 2024

Donem ales a projectes culturals transformadors!

El Premi Lluís Carulla és un guardó i un programa d’emprenedoria cultural biennal amb l’objectiu de formar, impulsar i fer viables projectes i idees culturals que transformin i millorin la societat catalana.

La dotació total del premi és de 100.000 €, destinats a fer realitat i avaluar l’impacte dels dos projectes guanyadors, mentre que el programa d’emprenedoria, valorat en 50.000 €, té com a objectiu incrementar la capacitat transformadora de les propostes culturals i de les persones emprenedores que les impulsen.

Les principals novetats d’enguany són la creació de l’Acadèmia, l’entorn formatiu del premi que ofereix tallers grupals experiencials i creatius amb metodologia Mutare, i les beques de 1.000 € per als projectes finalistes.

Descarrega’t les bases i descobreix totes les novetats.

 

BASES DEL PREMI LLUÍS CARULLA

//// Programa d'emprenedoria

Les fases del programa d'emprenedoria

El programa té com a objectiu incrementar la capacitat transformadora de les propostes culturals i de les persones emprenedores que les impulsen i està format per 4 fases, de les que destaca l'Acadèmia, l'entorn formatiu del premi per a fins a 20 projectes seleccionats.
 • L'Acadèmia

  Abril – maig 2024

  Fase de formació grupal per a un màxim de 20 projectes seleccionats. 12 hores distribuïdes en 4 tallers intensius Mutare amb una metodologia experiencial i creativa:

  1. – Cultura i transformació social
  • – Creativitat i comunicació
  • – Habilitats emprenedores
  • – Impacte

   

  Inclou un certificat de formació i l’acompanyament d’un mentor cultural.

  Al final l’Acadèmia, es farà una sessió de presentacions davant d’un comitè seleccionador, encarregat de la tria dels finalistes.

 • Fase d'Incubació

  Maig – setembre 2024

  Els finalistes rebran una beca de 1.000 € per facilitar la dedicació al programa.

  Es faran sessions personalitzades per millorar el projecte culturalment i la seva viabilitat econòmica amb Fundació Carulla, Netmentora i Autoocupació.

  Inclou una formació en habilitats comunicatives i l’acompanyament d’un mentor cultural per preparar la presentació final davant del jurat.

  S’afavorirà el Networking amb la presència de gestors i agents culturals.

 • Lliurament i dotació

  Novembre – desembre 2024

  Es donaran a conèixer els guanyadors del Premi Lluís Carulla 2024 i s’atorgarà la dotació econòmica:

  • 60.000 € per al millor projecte cultural transformador
  • 25.000 € per al segon millor projecte/idea transformadora

   

  Es realitzarà l’acte del lliurament del premi, amb la presència de tots els particiipants de l’Acadèmia.

 • Fase d'expansió

  Gener 2025 – desembre 2026

  Durant dos anys, la Fundació Carulla farà el seguiment cultural dels guanyadors i Netmentora i Autoocupació, l’empresarial.

  Una consultoria especialitzada elaborarà els estudis d’impacte (valorats en un total de 15.000 €)

  Els guanyadors formaran part de la comunitat de la Fundació Carulla i de Mutare. A més, seran projectes residents al HUB cultural de la Fundació Carulla.

//// Dotació

150.000 € per impulsar projectes culturals

Dotació econòmica

100.000 €


Millor projecte cultural transformador: 60.000 €

Segon millor projecte/idea transformadora: 25.000 €

Estudi d'impacte: 15.000 €

Programa d'emprenedoria

50.000 €Valor del programa formatiu i l'acompanyament dels projectes seleccionats en les diferents fases del programa.
//// Mentories Premi Lluís Carulla 2024

Mentories

 • Judith Barnés Martín

  Cap d’àrea i coordinadora de la Fundació Antoni Tàpies

  És una professional amb una sòlida formació en gestió cultural i museologia. Té una Llicenciatura en Humanitats amb especialitat en Arts (UPF, 2003-07), on va obtenir el Premi Extraordinari d’Estudis i el Tercer Premi Nacional en Humanitats. La seva experiència laboral inclou rols destacats en diverses institucions culturals, com la Fundació Antoni Tàpies, on actualment exerceix com a Cap d’àrea i coordinadora de programes públics, així com en la Fundació Joan Brossa, on va ocupar el càrrec de Cap de patrimoni i mediació.

 • Clara Saperas Llobet

  Gerent i directora de Tramoia Produccions Culturals

  És una professional amb més de 15 anys d’experiència en gestió cultural. Després d’una trajectòria en pedagogia, va fundar Tramoia, una empresa dedicada a la divulgació cultural interdisciplinària. Especialitzada en literatura i arts escèniques, destaca en projectes de foment de la lectura i mediació de públics culturals. També ha liderat projectes reconeguts com Poesia als Parcs i Lectures en Ruta. La seva experiència abasta la direcció estratègica, la gestió de projectes i la coordinació d’esdeveniments culturals en l’àmbit nacional i internacional. 

 • Mireia Asensio

  Fundadora de RELart, dinamitzadora, investigadora i formadora.

  És una professional amb més de deu anys d’experiència en diversos àmbits de la gestió cultural i educativa. Com a fundadora de RELart, ha liderat projectes innovadors en facilitació de grups, gestió del coneixement i formació e-learning. A més, col·labora com a professora associada a la Universitat de Vic UVIC-UCC, i ha impartit formació en diverses àrees, incloent-hi gestió de projectes, creativitat i soft skills.

 • Esteban Marín

  Gestor cultural

  És un gestor cultural titulat en projectes de cooperació cultural internacional (Postgrau, UB 2020) i en direcció d’empreses i institucions culturals (Màster, UB 2021-22) té formació com a artista (Disseny gràfic i il·lustració) i en gestió d’exposicions i galeries (2018). Efectua tasques de direcció de la Fundació Contorno urbano i del programa cultural d’arts comunitàries i les residències d’art i desenvolupament sostenible. Com a artista ha realitzat desenes de murals comunitaris, efectuant la direcció d’art i la coordinació dels participants des de l’any 2009. Amb el projecte “Mòdul. Centre ecològic cultural”, va ser guanyador del Premi Lluís Carulla 2022. 

//// Aliances

Els aliats del premi

Per tal de treballar la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i les idees hem arribat a acords amb organitzacions i persones amb expertesa cultural i empresarial.
 • Logotip Netmentora
  Netmentora

  Entitat europea de suport a l’emprenedor encarregada d’ajudar que els projectes siguin viables i sostenibles.

  NETMENTORA
 • Logotip Autoocupació
  Autoocupació

  Fundació catalana amb trenta anys d’experiència que oferirà formació i acompanyament als emprenedors amb idees.

  AUTOOCUPACIÓ
 • Logotip de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC)
  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC)

  Associació amb funció de punt de trobada i plataforma de representació i reflexió dels professionals de la gestió cultural de Catalunya.

  APGCC
//// Guanyadors 2022

Mòdul i Perifèria Gold Battle, guanyadors del Premi Lluís Carulla 2022

Els guardonats del Premi Lluís Carulla 2022 van ser Mòdul. Centre ecològic cultural, que contempla la construcció d’un equipament cultural amb materials recuperats amb la participació dels veïns de barris amb grans desigualtats socials i Perifèria Gold Battle, que utilitza el rap i la cultura urbana per crear vincles entre joves i educadors socials promovent les batalles de rap en català. Van recollir el guardó en un acte que es va convertir en una experiència immersiva inoblidable gràcies a la màgia del centre d’arts digitals IDEAL i les actuacions de la companyia Kamchàtka i el Dúo Laos.

//// Vídeo resum

Reviu el lliurament del Premi Lluís Carulla 2022

//// Notícies

Spica, guanyador de la competició Catalunya Freestyle.
/Premi Lluís Carulla

El rap en català de Catalunya Freestyle fa història

Més informació
Fotografia de "La Nut", primera influencer cultural generada per ordinador.
/Transformadors

Noves ales per als projectes culturals transformadors

Més informació
Fotografia d'un dels participants a la competició de rap Catalunya Freestyle
/Transformadors

Neix Catalunya Freestyle, la primera competició de rap freestyle en català

Més informació
Més notícies