Perifèria Gold Battle

Repte: inclusió joves

//// Descripció

Perifèria Gold Battle, el poder transformador del rap

Perifèria Gold Battle és un projecte que utilitza el rap com a eina transformadora. Amb aquest, volen augmentar la motivació i creació de vincles amb els joves, amb l’objectiu de millorar les seves emocions, relacions, condicions de vida socials i culturals

//// Presentació
//// El projecte

Repte a transformar

Generar vincles a través del rap. Perifèria Gold Battle, davant la inexistència de contextos favorables per a joves que viuen als barris perifèrics de l’àrea metropolitana de Barcelona, vol fomentar, amb batalles de rap i accions educatives, la creativitat i l’acompanyament relacional de joves en situacions vulnerables.

Llenguatge artístic

La música, a través del rap i la improvisació. En menor mesura, les arts plàstiques amb el Graffiti i la dansa amb el Breakdance.

Metodología

L’equip de Perifèria Gold Battle organitza competicions de rap de forma gratuïta a l’aire lliure. A més, fan tallers que estan pensats per fomentar el treball artístic, personal i la generació de vincles entre els educadors i els joves. Finalment, fan servir les xarxes socials per donar-se a conèixer i interactuar amb els adolescents.


Transformador/a

Albert Alarcón. Perifèria Gold Battle és l’ampliació del projecte Llobregat Block Party (LBP), una associació cultural que va néixer l’any 2010 a la zona del Baix Llobregat i Barcelona Sud. El seu emprenedor és Albert Alarcón, és un cantant de rap en català i DJ des dels 17 anys. Compta amb més d’11 anys d'experiència en el sector de la gestió cultural, l’associacionisme i la producció d’espectacles.

Perifèria Gold Battle a l'Espai Jove La Bàscula

Perifèria Gold Battle, idea guanyadora dels Premis Lluís Carulla 2022, va pujar a l’escenari per primera vegada explotant amb èxit els objectius d’aquest projecte: promocionar el català i les freestylers improvisadores.

//// Altres recursos