Mòdul. Centre ecològic cultural

Repte: accés i democratització cultural

//// Descripció

Posar la comunitat al centre

El projecte ‘Mòdul. Centre ecològic cultural’ busca la construcció d’un nou equipament cultural sostenible a partir de materials ecològics amb la participació de la comunitat dels barris amb més risc d’exclusió social. La creativitat urbana i la participació social en zones més necessitades són les arrels del seu projecte.

//// Presentació
//// El projecte

Repte a transformar

Promocionar la cultura en barris d’alta complexitat. Busquen transformar els territoris i eliminar les actuals barreres d’accés a la cultura, tan geogràfiques, culturals i econòmiques, que hi ha als barris en risc d’exclusió social de les àrees d’alta complexitat a Catalunya.

Llenguatge artístic

Principalment, arts visuals (arquitectura, pintura, etc.), però també incorporant la dansa, l'art digital, la música i l'escultura en els projectes d'artistes en residència.

Metodología

L’equip de Contorno Urbano, juntament amb agents experts i la ciutadania, estudia el territori i decideix que volen i que necessiten per transformar-lo. Creen la programació del centre ecològic cultural i defineixen, amb la comunitat, quins seran els espais i els tallers. Així, incrementen la demanda i interès cultural de la població d’alta complexitat i milloren la seva qualitat de vida.

Transformador/a

NINOSKA JUAN ÀLVAREZ. Representant de la Fundació Contorno Urbano. Arquitecte i mediadora comunitària experta en processos participatius i coordinació de voluntariat. ESTEBAN MARÍN PÉREZ. Representant de la Fundació Contorno Urbano. Màster en gestió d’institucions i empreses culturals especialitzat en art comunitari i comissariat d’exposicions i residències artístiques.
//// Altres recursos