Finalistes Premi Lluís Carulla 2024

//// Premi Lluís Carulla 2024

Finalistes

Coneix els projectes i idees transformadors que han passat a la fase d’Incubació del programa d’emprenedoria cultural del Premi Lluís Carulla i optaran al guardó final.

//// Finalistes PLLC

Projecte cultural tansformador

 • BesArt. The River Museum

  Assoc. Mediterranean Street Art

  El projecte BesArt consisteix en la creació d’un museu d’art urbà gratuït i a l’aire lliure, ubicat al parc fluvial del riu Besós, que busca consolidar i dinamitzar la zona recuperada del riu, contribuint a la descentralització del turisme de Barcelona i impulsant els artistes d’art urbà. Vol ser referent mundial en aquesta branca artística.

 • Via Ràpida

  Assoc. Audiovisual Educatiu per la Llengua

  Via Ràpida és un projecte audiovisual educatiu que crea vídeos i recursos pedagògics per fer arribar els continguts curriculars de manera àgil i en llengua catalana als estudiants de secundària. El principal repte al qual fa front és l’ús de la llengua catalana entre els joves en l’àmbit educatiu.

 • Sinèrgic

  Assoc. cultural Neandertal Records

  Sinèrgic és un projecte amb vocació transformadora que va néixer de la necessitat d’acompanyar a persones en situació d’aïllament a través de la música. Ho fa a través metodologies pròpies de la musicoteràpia, concerts a centres hospitalaris, tallers de creació musical col·lectiva a centres penitenciaris i educatius de justícia, i residències geriàtriques.

 • KminArt. Camins plens d’art, naturalment.

  KminArt

  KMINART és un festival d’arts visuals que fusiona l’art i el senderisme. Se celebra al llarg de tres mesos de forma simultània en diferents poblacions rurals de Catalunya que queden unides per la creació de rutes circulars de senderisme al voltant del municipi amfitrió. Contribueix a dinamitzar econòmicament els territoris rurals apropant l’art, incentivant la participació veïnal i generant respecte envers el medi ambient.

 • L’Inevitable, Festival d’Arts Comunitàries de Salt

  L’Inevitable

  L’INEVITABLE és l’únic festival d’arts comunitàries de les comarques gironines, ubicat a Salt, que promou un espai d’art comunitari, de creació, d’exhibició i formació col·lectiva que doni cabuda i visibilitzi les pràctiques artístiques que s’estan duent a terme a la localitat. El repte principal és pal·liar els efectes de la segregació cultural al municipi a través de l’impuls de les arts comunitàries.

//// Idea cultural transformadora
 • Re(art)ivem el Kiosk

  Circula Cultura

  Re(art)ivem el Kiosk parteix de la voluntat de reapropiar el kiosk de la Plaça Generalitat de Sant Boi per part dels joves a través d’experiències participatives i artístiques com a via per donar a conèixer els seus interessos, motivacions i generar nous discursos. El projecte té la finalitat de recuperar l’espai públic com a medi educatiu i reivindicar l’accés a les arts com a eines per donar resposta a reptes com l’estigmatització i la percepció de poca participació del col·lectiu jove.

 • La veu del bosc

  Guillem Muñoz

  La Veu del Bosc és un espectacle immersiu que fusiona naturalesa i tecnologia, teatre i arts digitals i ofereix una experiència transgressora sobre la relació que tenim amb la naturalesa, entre nosaltres i amb nosaltres mateixos. El projecte té una clara intenció de conscienciar i educar a partir de l’emoció i busca completar l’experiència amb altres disciplines, teràpies i tallers que fomentin la participació del públic.

 • Crush Cultural

  Massa Salvatge Coop.

  Crush cultural” és un projecte de mediació artística que activa una conversa entre el públic adolescent i els espais culturals del seu territori. Ho vol fer a través de la construcció d’un mòdul ambulant que funcioni tant a tall d’estudi de gravació de les veus joves com d’espai d’escolta del públic general.

 • Factoria de talent narratiu per a joves

  Anigami Can Grau-Cardant Cultura

  El projecte consisteix en la creació d’una factoria de talent literari per generar nous escriptors joves que representin la realitat social i cultural del país. Busca promoure joves autors nadius catalans i incentivar l’hàbit lector en aquesta llengua.

 • eco.ai: art, tecnologia i comunitat

  David Prades

  Projecte de creació d’una plataforma digital que busca transformar l’art generatiu mitjançant la intel·ligència artificial en una eina viva i accessible per a tota la població de Barcelona, establint vincles entre persones i art, fent-les protagonistes actives en la representació de les seves memòries i experiències. Vol ser una eina educativa, de sensibilització cultural i immersió social als col·lectius vulnerables.