Olga Vinyals

Zona Vermella

//// Creacions a l'espai públic

Zona vermella

Repte: Por

Nom de l’artista:

Olga Vinyals

Disciplina:

Arts escèniques

//// Què és "Zona vermella"?

“Zona vermella” és una acció teatral desenvolupada en l’espai públic, formada per un recorregut de nou instal·lacions que el públic haurà d’anar seguint i que els portarà a descobrir els protagonistes de l’acció: dones i homes majors de seixanta-cinc anys aïllats. Cada instal·lació parlarà de diferents temàtiques i realitats viscudes per les persones grans durant el confinament: abraçades, família, aïllament, soledat, por, comunicació, temps…

L’objectiu? Fer valdre el binomi gent gran-cultura i sensibilitzar sobre els efectes que ha tingut la Covid-19 en el col·lectiu de gent gran, a través de les arts escèniques.

 1. 15 d'octubre del 2020

  Firma del conveni
  Conveni firmat i engeguem el projecte! Necessitem la #cultura més que mai.
 2. 19 d'octubre del 2020

  Comencem els tallers!
  La regidoria de cultura de Cardedeu ens ha cedit una sala per poder realitzar-los mantenint les distàncies de seguretat i els grups de 6. En aquesta primera sessió vam plantejar el projecte i el vam començar a desenvolupar.
 3. 26 d'octubre del 2020

  Primers assajos
  A partir de textos fets durant el confinament, fem les primeres improvisacions i plantegem algunes situacions que poden formar part de la posada en escena del projecte.
 4. 23 de novembre del 2020

  Entrevista a Radiotelevisió Cardedeu
  La Radiotelevisió Cardedeu m'entrevista com a guanyadora de la beca SOSCultura de la Fundació Carulla amb el projecte de Zona Vermella.
 5. 12 de gener del 2021

  L'escenografia
  Treballem la part més tècnica i de muntatge amb la Maite Martí, pintora i escenògrafa jubilada que s'ha unit al projecte, i també amb els professionals del Taller d'Escenografia Germans Castells.
 6. 31 de gener del 2021

  Primeres entrevistes
  Realitzem les primeres entrevistes que hem fet a alguns components del grup de treball, per donar veu a les preocupacions que ara mateix estan passant.
 7. 9 de febrer del 2021

  Bocins de text
  Comencem a pensar bocins de text que formaran part de la dramatúrgia de la instal·lació final. «Ara, ni tan sols veiem l'expressió dels llavis, ja que anem tapats, i si t'acostes massa, baixen els ulls, com si no els veiessis, fan un pas enrere.» - Mª Teresa, 70 anys
 8. Març de 2021

  Testimonis audiovisuals
  Hem immortalitzat a través d'imatges el procés artístic de les últimes sessions per tal de poder-ho compartir mentre no sigui possible l'escenificació presencial. Esperem que sigui aviat!
 9. La cultura és part de la cura
  "L’activitat de les sessions i la permanència setmanal del taller, tot i els diversos confinaments ha
  facilitat mantenir les habilitats motrius i qualitats físiques bàsiques, compartir les angoixes i el
  malestar per superar la por a la covid-19 i mantenir la relació i implicació de tots els participants
  sigui virtual com presencial."