Neus Canalias

Tornar-te a veure

//// Creacions a l'espai públic

Tornar-te a veure

Repte: Confinament per a la gent gran

Nom de l’artista:

Neus Canalias

Disciplina:

Arts escèniques

//// Què és "Tornar-te a veure"?

Ballar per visibilitzar l’experiència viscuda pel col·lectiu de gent gran durant el confinament és la proposta de “Tornar-te a veure”. Un projecte artístic i pedagògic comunitari que parteix de tres històries viscudes per tres persones grans d’arreu del territori amb un punt en comú: les emocions retingudes durant la quarantena. Tres ballarins interpretaran les històries en una peça de dansa de carrer amb l’objectiu de construir un relat que permeti exterioritzar les emocions viscudes en aquesta situació excepcional i, alhora, enfortir els vincles comunitaris. 

A més, la representació artística anirà acompanyada d’un taller itinerant de moviment (on participaran joves, adults i persones grans) per recuperar les relacions socials, l’escolta i el respecte cap a la gent gran. Tot plegat es gravarà per fer-ne un petit documental. 

 1. 15 d'octubre de 2020

  Firma del conveni
  Comencem! Amb ganes d'apropar l'art i la dansa als col·lectius més vulnerables. Dibuix per @gaiamagrane
 2. 22 de novembre de 2020

  Primers assaigs
  “Carrers de vidre” és la seva nova creació. Un treball en procés que forma part del projecte Tornar-te a veure.
 3. 13 de desembre de 2020

  Sumem braços
  La Marga Nicuesa, als seus 70 anys, i en Jordi Homs aporten la seva experiència i granet de sorra per perfilar la posada en escena.
 4. 14 de gener de 2021

  Pàgina web
  Un espai per recollir testimonis personals de la pandèmia i del procés creatiu.
 5. 24 de gener de 2021

  Arribant a la gent gran
  Les ànimes del projecte porten càpsules de vídeo amb exercicis de dansa a residències i particulars perquè els puguin practicar.
 6. 5 de març de 2021

  Carrers de Vidre
  El procés de creació segueix viu. Seguim treballant amb el projecte i comencem a recollir els fruits dels nostres esforços. Ja tenim acabada la proposta escènica de Carrers de vidre!
 7. 23 de març de 2021

  El procés de creació no s'acaba
  Continuem treballant en el taller de dansa-conversa a la residència de la Fundació Estany i preparat el documental de dansa. Seguim compartint els testimonis de la gent gran al nostre web.
 8. 29 d'abril de 2021

  Dia internacional de la dansa
  Per celebrar el dia internacional de la dansa hem organitzat una diada emocionant amb un taller de dansa i una conversa a Celrà.
 9. 15 de maig de 2021

  Estem de rodatge!
  Hem gravat part del documental a Banyoles! Agraïm a Jordi, Albert i Judit, tres ballarins increïbles de DansCapacitats. També ha estat un luxe poder fer un taller a l’exterior amb les persones de la Llar residència.
 10. 15 de juny de 2021

  La dansa no té edat
  Dansa, natura i comunitat. Amb aquests tres components aconseguim que la cultura transformi.