Ara Llibres

Sebastià Portell

Nom de l’autor:

Sebastià Portell

Editorial:

Ara Llibres

Títol de l’obra:

Les nenes que llegien al lavabo

//// Sinopsi

En plena nit, de matinada, al lavabo o sota la llum furtiva de la nostra habitació. Per no fer esport, per no fer els deures o perquè senzillament no ens venia de gust fer res més. Tots els lectors hem estat nens o nenes, un dia, i molts de nosaltres ens hem vist obligats algun cop a mantenir la nostra passió en la més estricta intimitat. Hem estat nenes que llegien al lavabo, entre l’amagatall i l’aventura, i llegíem exactament allò que volíem en cada moment. Què ha passat, però, de llavors ençà? Quan va ser, que ens van començar a dir què era llegible i què no?

Les nenes que llegien al lavabo vol ser un clam a la llibertat lectora, un recorregut pels episodis de la memòria més íntima i alhora col·lectiva de totes aquelles persones apassionades per la literatura que, ja adultes, s’han atrevit a llegir i a fer-ho lluny de cànons i de mirades de reüll. Quin va ser l’últim cop que vàreu llegir el que realment us venia de gust?

//// Perfil de l'autor

Sebastià Portell (Ses Salines, 1992) és autor de les novel·les Ariel i els cossos (2019) i El dia que va morir David Bowie (2016), amb què va guanyar el Premi Time Out Barcelona al Creador de l’Any, dels contes de Maracaibo (2014) i de diverses obres teatrals, com Un torrent que era la mar (2013, Premi Ciutat de Badalona de teatre) o Transbord (2018). També ha publicat el volum biogràfic Antònia Vicens. Massa deutes amb les flors (2016) i ha tingut cura de volums com Davant el fulgor. per llegir l’obra d’Antònia Vicens, o d’Amors sense casa (2018), la primer antologia de poesia LGBTQ catalana.

No debades, la seva trajectòria s’ha centrat sempre en la recerca d’una manera altra de llegir, en la intersecció que s’estableix entre la tradició i una altra manera de relacionar-se amb el patrimoni literari. Col·labora amb diversos mitjans, com el programa de ràdio «Soroll», de Ser Catalunya, el diari Ara Balears o la revista Time Out Barcelona. És el secretari de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.