Antonella D'Ascenzi

Filar

//// Creacions a l'espai públic

Filar

Repte: Distanciament social

Nom de l’artista:

Antonella D’Ascenzi

Disciplina:

Arts escèniques

//// Què és "Filar"?

“Filar” és una peça de dansa contemporània i poesia visual amb dues actrius, una performer i una marioneta, que ens parla del poder de la relació entre cossos i objectes. Una relació que es desenvolupa des de la distància dels fils, semblant a la que hem viscut durant el confinament i que encara ara es manté.

Com podem sentir la presència de l’altre des de la distància? Com percebre el món que es desplega en la llunyania i que no podem tocar? En aquesta peça els fils creen connexions invisibles per buscar el diàleg i la connexió per no perdre’s.

 1. 15 d'octubre de 2020

  Firma del conveni
  Comença un projecte dedicat a qui no podem abraçar, tocar i veure en aquests mesos tan durs!
 2. 17 d'octubre de 2020

  Primer test
  S'ha realitzat el primer estudi breu del projecte al Test Festival de Santpedor. Petita mostra dels conceptes bàsics del que serà FILAR.
 3. 28 de desembre de 2020

  La protagonista
  Era un dibuix fet durant el primer confinament. Al principi no sabia qui era però s'ha acabat convertint en companya de viatge.
 4. 13 de gener de 2021

  Imaginant...
  Els parcs segueixen tancats. Observant els precintes un s'imagina com s'hi podria dansar dins: gronxar-se, saltar, córrer, balancejar-se,...
 5. 20 de gener de 2021

  Primers assaigs
  Investigant la relació amb la marioneta: amb els fils, la sincronia i les accions emocionals. Des de la relació neix la distància i viceversa.
 6. 04 de març de 2021

  Inspiració, discussió i assaig
  Primers vídeos qüestionant-se si els límits venen de fora o els imposem nosaltres mateixos. Quin cos necessita un parc precintat? És un cos que ja no juga?
 7. 23 de març de 2021

  La creació no s'acaba
  Tenint feta la dramatúrgia visual, on hi he bolcat la reflexió emocional al voltant del què hem viscut i seguim vivint, em queda la construcció de la peça de dansa conjunta amb la marioneta. Esperem que la puguem veure aviat!