Els Baldiri

Llengua, arts i educació

//// Els Baldiri 23-24

Fem que les arts transformin l'escola!

Ja coneixem la llista de tots els projectes finalistes dels premis Baldiri 2023-2024

CONEIX TOTS ELS FINALISTES

Els premis Baldiri Reixac, «Els Baldiri», són uns guardons anuals que reconeixen i impulsen escoles amb projectes educatius que utilitzen l’art i la cultura per millorar i transformar l’educació i la societat.

 

Escola catalana, i en català!

En aquesta edició, davant els atacs a la nostra llengua i la seva progressiva desaparició entre els joves, posem el focus en fer possible noves iniciatives que promoguin l’ús social de la llengua catalana mitjançant llenguatges artístics.

A l’escola és on comencen els petits grans canvis, també en l’ús social del català, i l’art i la cultura són un motor per fer-ho possible. Fem que les arts transformin l’escola. Fem Baldiri!

//// Categories Baldiri

Arts, llengua i educació. Fem Baldiri!

 • Imatge promocional dels Premis Baldiri. Diversos objectes formen la lletra "B"
  Baldiri Arts i Llengua

  8 premis de 3.500 € + sessions d’acompanyament

  Impulsem nous projectes liderats per escoles o mestres que fomentin, mitjançant les arts i la cultura, l’ús del català tant en els processos d’aprenentatge com en els espais de convivència.

  I vosaltres, sou una escola compromesa amb el català?

   

  CONVOCATÒRIA TANCADA

  INFORMACIÓ
 • Imatge promocional dels Premis Baldiri. Diversos objectes formen la lletra "B"
  Baldiri Experiències

  Vint premis de 600 € en material escolar

  Reconeixem les experiències innovadores portades a terme dins i fora de l’aula que responguin de manera creativa i a través dels llenguatges artístics i creatius als diferents reptes viscuts als centres educatius.

  Heu viscut a l’aula alguna experiència creativa i sorprenent?

   

  CONVOCATÒRIA TANCADA

  INFORMACIÓ
 • Imatge promocional dels Premis Baldiri. Diversos objectes formen la lletra "B"
  Baldiri Escola Transformadora

  Un premi de 4.500 € + ser jurat d’Els Baldiri 2024-2025

  Entre totes les escoles presentades a les categories anteriors, el jurat triarà l’Escola Transformadora de l’any, aquell centre educatiu innovador, creatiu i amb esperit crític, que destaqui en l’educació en la cultura, la llengua i les arts per fer front als reptes socials i culturals actuals.

  I vosaltres, sou una Escola Baldiri?

   

  CONVOCATÒRIA TANCADA

  INFORMACIÓ
//// Els Baldiri 23/24

Candidatures

Convocatòria

Del 2 de novembre del 2023 al 22 de gener de 2024.

Dotació

44.000 €
Baldiri Arts i Llengua: 8 premis de 3.500 €.
Baldiri Experiències: 20 premis de 600 €.
Baldiri Escola Transformadora: 1 premi de 4.500 €.

Qui s'hi pot presentar?

Es poden presentar les escoles, les zones escolars rurals (ZER), els instituts, instituts escola, les llars d’infants, els centres de formació professional, els centres de formació d’adults i les escoles d’educació especial d’arreu dels territoris de parla catalana (Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord).
//// Contacte

Teniu dubtes?

Si durant la convocatòria teniu dubtes sobre la vostra candidatura, ens podreu localitzar a:

Correu electrònic:
elsbaldiri@fundaciocarulla.cat

Telèfon i WhatsApp:
667 150 013

Horari d’atenció:
De dilluns a divendres, de 9 h a 14 h

//// Jurat Premis Baldiri 23/24
 • Maria Adzerias

  La Maria Adzerias és mestra i té un postgrau en Formació Holística en Ecodesenvolupament Conscient. Directora de Còdol Educació, que fa 28 anys que crea propostes culturals i educatives en el camp dels museus i la didàctica del patrimoni amb un enfoc innovador, rigorós i transformador, a nivell personal, comunitari i pedagògic.

 • Rosa Maria Codines

  La Rosa Maria Codines és mestra i va tenir uns inicis molt vinculats al desplegament de les Zones Escolars Rurals a Catalunya. Ha treballat durant deu cursos a la implementació del Programa d’Immersió Lingüística i el treball vinculat als Plans Intensius de Normalització Lingüística dins del Servei d’Ensenyament. També fa vint-i-un cursos que és inspectora d’educació als Serveis Territorials de Tarragona amb responsabilitat de l’àmbit de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social.

 • Carol Giralt

  La Carol Giralt és l’actual directora de l’Escola Cooperativa El Puig, centre pioner i amb una llarga trajectòria en la creació d’un entorn d’aprenentatge en constant evolució. Amb un projecte pedagògic que corresponsabilitza els infants i joves en el seu propi aprenentatge per empoderar-los per a un futur ple de desafiaments i oportunitats.

 • Laura López

  La Laura López és poeta i professora a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Fa classes de poesia, narrativa, creativitat, i d’assessora literària. Promou la  poesia, i mou a llegir i escriure’n en clubs de lectura, recitals, en escoles i instituts, i arreu. El seu darrer llibre de poesia és Coratge.

 • Dolors Luna

  La Dolors Luna és directora de l’escola Santiago Ramón y Cajal de l’Hospitalet de Llobregat. Ha participat en diferents programes Comenius i ha coordinat un projecte Erasmus+ amb altres escoles europees. Juntament amb l’equip docent del seu centre ha impulsat un canvi metodològic a les aules construint un model d’escola transformadora.

 • Ariadna Miquel

  L’Ariadna Miquel és gestora i productora cultura independent. Compta amb una llarga trajectòria com a tècnica d’Educació del MACBA i coordinadora de projectes al “Graner. Centre de creació de dansa i arts vives”, acompanyant els programes Creadors En Residència i Escoles Magnet. També ha sigut mentora de la 1ª edició del Connexions. 

 • Coral Regí

  La Coral Regí és l’antiga directora de l’Escola Virolai de Barcelona. Vinculada als principals moviments de renovació pedagògica i compromesa en compartir la seva experiència a altres centres i col·laborar amb la gestió del canvi.

   

//// Calendari

Calendari de la convocatòria

Us compartim un calendari del procés de convocatòria, valoració i preselecció de finalistes, veredicte i lliurament final al Museu de la Vida Rural.

//// Comunitat Baldiri

Guardonats d'Els Baldiri en edicions anteriors

Descobreix els guanyadors de l’edició 2022/23! Escoles i Instituts que proposen obrir camins significatius amb la llengua, la cultura i les arts per transformar l’educació i repensar el món.

//// Més informació

Vols rebre les novetats de les activitats de la Fundació Carulla?

Deixa’ns les teves dades i t’informarem de l’obertura del període d’inscripcions i d’altres notícies sobre les convocatòries dels premis, programes d’impuls i activitats cultural de la Fundació.

//// Notícies

Imatge promocional dels Premis Baldiri. Diversos objectes formen la lletra "B".
/Cultura i educació

Tornen Els Baldiri per impulsar el català a l’escola!

Més informació
Més notícies