Premis Baldiri Reixac

Llengua, arts i educació

//// Premis Baldiri 2021-22

Coneix els guardonats!

Guardonats Premis Baldiri Reixac 2021-22

Ja tenim els guanyadors d’Els Baldiri 2021-22! Descobreix les millors escoles i experiències d’aula que transformen l’educació amb propostes creatives i innovadores mitjançant les arts, la cultura i la llengua.

Premi Baldiri Escola - Arts i llengua

El reconeixement a centres amb projectes innovadors que promoguin l’ús social de la llengua catalana mitjançant respostes creatives i transformadores articulades des dels llenguatges artístics.
 • Escola del Mar

  Sensible amb l’educació artística, l’Escola del Mar potencia i treballa les seves diferents formes d’expressió: musical, plàstica, corporal i verbal, com a part fonamental de l’educació integral de la persona. L’alumne és el centre del procés d’aprenentatge, i plantegen una formació per aconseguir alumnes responsables, autònoms i compromesos. Fomenten la formació de persones curioses mitjançant l’art i la cultura.

 • Institut Jaume Cabré

  L’Institut Jaume Cabré és una de les escoles guanyadores pel seu caràcter inclusiu i cohesionador. Aposta per una educació que dota als alumnes de les competències i habilitats necessàries per afrontar el futur: flexibilitat, autonomia i visió crítica del món. Aquesta escola destaca per les seves propostes culturals i artístiques, que van més enllà de l’aprenentatge tradicional.

 • E.E.E L’Arboç

  L’E.E.E L’Arboç és un centre d’educació especial que atén a alumnes amb un dèficit cognitiu greu. En aquest sentit, és una de les escoles guanyadores pel seu caràcter transdisciplinar i atent, tant amb els nens i nenes com amb les seves famílies, on reben una atenció educativa, benestant i terapèutica molt individualitzada. Treballen la coeducació, i fan el possible perquè els alumnes creixin amb un entorn ric i s’empeltin de la cultura, les arts i la llengua catalana.

 • Escola Cervantes

  L’escola Cervantes és un centre acollidor, inclusiu i sensible amb totes les realitats dels seus alumnes. Destaca pel seu caràcter transformador, amb una educació basada en experiències emocionals positives que permeti als alumnes créixer i aprendre en un context afavoridor pel seu desenvolupament com a persones i ciutadans. A més, és un centre amb molta coordinació amb entitats i institucions educatives i culturals de Ciutat Vella.

Premi Baldiri Escola - Arts i reptes socials

Projectes educatius que treballen per donar una resposta transformadora i inclusiva als reptes socials des de les arts i la cultura.
 • Aula de l'Hospital de Dia de Psiquiatria infanto-juvenil de l'Hospital Clínic deBarcelona

  L’Hospital de Dia (HDA) per a infants i adolescents és una unitat assistencial d’hospitalització parcial on s’engloben recursos terapèutics que permeten atendre infants i adolescents en situació de crisi. La seva labor es basa en trobar l’equilibri emocional i afectiu dels pacients. El clima de confiança i afavoridor creat a l’HDA permet el desenvolupament de les capacitats cognitiu dels alumnes.

 • Escola Prat de la Riba

  La diversitat social, d’arrels, cultures i nivells socioeconòmics són el tret identitari de l’Escola Prat de la Riba. Han creat un “ecosistema educatiu”, basat en la idea d’establir vincles i lligams entre els agents i entitats culturals de la ciutat i els alumnes del centre, enriquint així el seu bagatge, i connectant amb espais del barri.

 • Deià Escola d’Art i Disseny

  Escola creativa i digital de referència, amb aprenentatges transversals on l’art i el disseny tenen tot el protagonisme. Desenvolupen la seva activitat des d’un entorn proper i acollidor, fomentant l’art com a eina de transformació social. El seu rigor fa que sigui una escola  d’excel·lència en el camp de les arts.

 • Escola La Farga

  L’Escola La Farga, situada a Salt, presenta una realitat molt complexa, amb gairebé la totalitat dels alumnes en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, s’aposta per l’art com a eix de treball que potencia la creativitat, la sensibilitat i l’expressió de les emocions. Pel seu caràcter inclusiu, intentant superar les dificultats i oferint un aprenentatge just, ha estat un dels guardonats.

 • Escola Pau Sans

  L’Escola Pau Sans és catalana, plural, participativa i inclusiva. Potencien una cultura emocional que permeti als alumnes millorar la seva adaptació escolar i social, així com les relacions interpersonals. És un centre amb molta vinculació a entitats culturals locals, que potencien la importància del benestar emocional dels infants.

   

 • Escola Salipota

  Amb una educació basats en la convivència i l’experiència, l’Escola Salipota aposta per un aprenentatge lligat a les propostes culturals i musicals. La importància de l’art és un dels seus pilars fonamentals, on desenvolupen projectes amb instruments i artistes com a protagonistes.

Premi Baldiri Experiències

Les millors experiències d’aprenentatge per fer front a l’emergència emocional sorgida per la Covid-19, mitjançant llenguatges artístics.
 • Jardins artístics

  Escola Bressol Municipal El Marfull

 • Qui viu a Can Roca?

  Escola Cooperativa El Puig

 • Projecte literari: la biblioteca que volem

  Escola EDUMAR

 • El poder de la llengua

  CEIP Eloi Coloma (Escola ECO)

 • Una nit màgica al bosc

  Escola Cooperativa El Puig

 • El carrer Eugeni d'Ors es mou

  Institut Escola Tres Fonts de les Corts

 • RefugiAR-TE

  Escola Vedruna Ripoll

 • Teixint fils d'emocions. La pèrdua i les pors

  IE Barnola

 • Vibrar't_Norfeu

  INS Cap Norfeu

 • Alzheimer. Joguets i música per recordar

  Institut Ramon Muntaner de Figueres

 • Cap de Turc

  Escola Rocaprevera

 • Bruixes: les 3 de Sabadell

  Institut Ca n’Oriac

 • Cultura Popular a les aules

  Institut La Romànica

 • Educació Musical Secundària (EMS)

  Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat

 • L'art d'educar amb les emocions

  ZER Conca de Barberà

 • TMB (Transformador de Mirades de Barcelona)

  Xamfrà, Centre de Música i Escena

 • Ràdio Dracsback, la ràdio dels dracs

  Escola Agrupació Sant Jordi

 • Lligams

  Escola El Miracle

 • La Minerva DANSA AL PARC

  Escola La Minerva

 • Ceci n'est pas un coeur

  Escola d’Art d’Olot

Arts i llengua per als nous reptes socials i educatius

Els premis Baldiri són guardons anuals que, des de fa 44 anys, impulsen i reconeixen projectes educatius que donen resposta als reptes de l’educació del segle XXI des de les arts, la cultura i la llengua catalana, per una escola oberta, inclusiva i innovadora.

//// Entrevista escola guanyadora 2018
//// Jurat Premis Baldiri 2021-2022
 • Xavier López

  El Xavier López és director de l’escola Octavio Paz de Barcelona. En els últims anys ha sigut capaç, juntament amb el seu equip, de transformar l’escola esdevenint un dels centres educatius de referència del país.

  A part de la seva feina com a director és formador en lideratge pedagògic.

 • Maria Paczkowski

  La Maria Paczkowski és doctora en Cs Educació i llicenciada en Belles Arts. En l’àmbit educatiu, és professora de l’Àmbit Artístic del Consorci d’Educació de Barcelona i professora universitària a la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Pere Tarrés (URL). També és docent del Màster de Mediació Artística i del Post grau de l’Art per a la Inclusió Social (UB), així com Formadora de Formadors (Equips ICE, UAB).

  Impulsora i divulgadora de processos d’innovació pedagògica a partir de l’art.

 • Laia Colell

  Laia Colell Aparicio és co-fundadora d’A Bao A Qu, associació cultural específicament dedicada a projectes que vinculen creació i educació, que implica creadors/es i docents.

  Entre els programes desenvolupats destaquen: ‘Cinema en curs’, ‘Fotografia en curs’, ‘Creadors en residència’.

 • Glòria Fajula

  La Glòria Fajula és docent a l’Escola Pia Balmes de Barcelona.

  Compta amb una llarga experiència i recentment ha participat en el Programa de Lideratge per a l’Aprenentatge de la Caixa.

 • Coral Regí

  La Coral Regí és directora de l’Escola Virolai de Barcelona.

  Vinculada als principals moviments de renovació pedagògica i compromesa en compartir la seva experiència a altres centres i col·laborar amb la gestió del canvi.

 • Montse Fusalba

  La Montse Fusalba és exdirectora de l’Escola Cooperativa El Puig d’Esparreguera, centre educatiu de referència al país pel seu projecte innovador a l’hora de corresponsabilitzar els nens i nenes en el seu propi aprenentatge.

 • Bet Madera

  La Bet Madera és cap de formació a l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Especialitzada en intervenció educativa i mestra especialista en metodologies globalitzades.

//// Lliurament d'Els Baldiri 2020

Contacte

Podeu contactar amb nosaltres amb:

Correu electrònic: elsbaldiri@fundaciocarulla.cat

Telèfon i WhatsApp: 667 150 013

Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h

//// Més informació

Vols rebre les novetats de les convocatòries?

Deixa’ns les teves dades i t’informarem de l’obertura del període d’inscripcions i d’altres notícies sobre les convocatòries dels premis i programes d’impuls cultural de la Fundació.

//// Notícies

/Cultura i educació

Celebrem Els Baldiri 2022 en la gran festa de la cultura i l’educació

Més informació
/Fundació Carulla

Coneix els guardonats dels Premis Baldiri Reixac 2021-22!

Més informació
Més notícies