Mutare’21 – 7 de juliol

//// Mutare educació

Educació i arts contra l'emergència emocional

7 DE JULIOL, NAU BOSTIK
De 9.30 h a 14 h

Què podem fer des de les comunitats educatives per atendre l’emergència emocional dels nostres infants i joves? Durant aquesta jornada he conegut i hem viscut experiències culturals i artístiques que treballen l’emergència emocional provocada per la pandèmia entre els més joves. Propostes per gestionar emocions com ara la por, la tristesa, l’enuig o l’apatia als centres i comunitats educatives. 

//// Experiències Mutare educació

Obertura

Tortell Poltrona

Pallassos sense Fronteres

Jaume Mateu Bullich, més conegut com Tortell Poltrona, és mestre industrial i de mecànica. Tanmateix, és àmpliament reconegut per la seva tasca com a pallasso. Director i fundador del Circ Cric, del CRAC —Centre de Recerca de les Arts del Circ— i del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà. Fundador i president de l’ONG Pallassos sense Fronteres, la qual treballa per millorar la situació emocional dels infants que han patit o pateixen les conseqüències de conflictes bèl·lics o catàstrofes naturals. Fotografia: ©Àlex Carmona.

//// Experiències Mutare educació

Experiències Creatives

 • Acompanyar des de les arts escèniques

  Sisme creatiu

  En aquest taller explorarem recursos del moviment teatral per expressar, canalitzar i acompanyar la salut emocional i relacional dels infants i joves. Ho farem amb exercicis que apliquem en els projectes puntuals i de llarga durada en els entorns escolars. Proposem un taller vivencial, per aprendre i canalitzar al mateix temps, tot amb molta música, un ambient càlid i proper.

 • Projecte Ingenu

  Martí Salvat i Xavier Torra

  Proposem una sessió de treball basada en l’escolta, l’ús del cor tràgic i les creacions col·lectives improvisades. La sessió estarà dividida en dues parts: en la primera es treballaran exercicis d’escolta escènica. Entenem l’escolta com aquella atenció envers un mateix, el grup i l’espai. Buscarem un treball col·lectiu, propositiu i no impositiu, i una obertura de la mirada i l’atenció.

  En la segona part es proposarà un treball d’improvisació grupal, treballant les idees de cor tràgic i cor de reacció i aplicant les descobertes de la primera part de la sessió.

 • Diàlegs Estètics

  uTOpia Barcelona

  Us convidem a un tastet formatiu pràctic i vivencial on, a través del joc i les dinàmiques artístiques del teatre de l’oprimit, desemmascararem els propis prejudicis i analitzarem el sistema educatiu, cercant maneres creatives d’afrontar l’emergència emocional del moment.

  Volem potenciar la imaginació i la creativitat, la consciència del propi cos, dels sentits i les emocions, treballant des de la pròpia identitat i vivència personal, per fer front a aquesta emergència emocional. Ho farem des del context educatiu i per apoderar-nos en la percepció de nosaltres mateixes, posicionant-nos com a agents legítims de producció artística, a partir de les nostres realitats.

 • Moviment Creatiu

  Arantza López

  Treballarem sobre la base de tres puntals bàsics: el domini corporal (recorreguts interns del moviment, equilibri muscular-força, flexibilitat-coordinació, fluidesa, seqüencialitat); el ritme corporal (temps, silencis, acceleracions, crescendos, accentuacions, compassos, divisions, multiplicacions de moviment) i la composició espaial (espai personal i total, eixos, plans, trajectòries, direccions). Ens ajudarem amb diverses tècniques contemporànies de moviment: dansa creativa, expressió corporal, dansa contemporània, exercicis i nocions de qi-gong.