Projectes connexions 2021-22

//// Programa Connexions

Les 7 connexions culturals i educatives 2021-22

//// Connexions guanyadores
 • Escola en residència

  Institut Miquel Tarradell + CCCB
  Mentora: Cinta Mata

  Durant el curs escolar, tres dies per setmana, les classes es traslladen al centre cultural i els joves participen activament en projectes de creació i pensament programats per desdibuixar les fronteres entre l’educació i la cultura.

 • Com a casa

  Institut Escola La Mina + El Catalejo
  Mentora: Esther Planas

  La fotografia ens permetrà analitzar i comprendre com l’alumnat construeix la seva identitat, afavorint relacions d’apoderament per explorar les seves mirades, el seu imaginari i les seves representacions socials en un escenari post-pandèmic.

 • Reunió, joc i aixopluc

  Institut Martí Pous + Makea Tu Vida
  Mentora: Montse González

  Una experiència amb l’alumnat per pensar, dissenyar i construir de manera col·laborativa diferents equipaments que donin una resposta resilient i positiva als reptes que ens ha plantejat la Covid-19, en l’àmbit social, relacional, cultural, econòmic i en l’ús dels espais.

 • Cerç de circ

  Escola Cèsar Martinell + Escola de Teatre i Circ d’Amposta
  Mentor: Axel Baiget

  En immersió en les arts escèniques, l’alumnat podrà descobrir les diferents disciplines del circ i passar pel procés creatiu d’elaboració d’una peça escènica, a la vegada que s’estableix un diàleg entre els dos centres per tal d’elaborar i revisar mètodes.

   

 • Enxarxant el barri educador

  Institut Verdaguer + Riborquestra
  Mentora: Marta Roma

  A partir de la pràctica musical en grup es treballa la interacció, la cooperació, el respecte, la solidaritat i la gestió positiva de la convivència que brinden els espais de treball sorgits del reforç dels vincles dins-fora escola i cultura-educació.

 • LART. Laboratori d'arts escèniques

  INS Hug Roger III + Laboratori d’Expressió Rural i Artística
  Mentors: Enric Blasi i Amàlia Atmetlló

  Amb el teatre es despleguen una sèrie de llenguatges artístics i culturals propis d’aquesta disciplina inclusiva que permetrà incorporar els diversos interessos individuals a través de la música, l’escenografia, el so i la dansa entre d’altres.

   

 • Metre i mig de distància

  Institut Ca n’Oriac + Rialles espectacles infantils i juvenils
  Mentor: Xavi Palomino

  Una proposta de treball interdisciplinari, amb vocació artística i comunitària, que formarà part del currículum de 4t d’ESO i que explorarà els plecs d’una nova realitat, la que ens ha deixat la pandèmia.

//// Mentors del programa

Coneix els mentors dels 7 projectes

Set persones expertes en educació i cultura acompanyaran els equips impulsors amb l’objectiu de donar suport en la planificació i implementació dels projectes.
 • Marta Roma

  CONNEXIÓ: Enxarxant el barri educador

  La Marta Roma és violonchelista, cantant i pedagoga musical, formada a l’ESMUC i a Berklee College of Music de Boston. Amb una experiència polifacètica en la música i les arts, està vinculada a projectes educatius i artístics a través del programa Planters de ConArte Internacional.

 • Xavi Palomino

  CONNEXIÓ: Metre i mig de distància

  El Xavi Palomino és graduat en Art Dramàtic i format en Interpretació física. Ha fet diverses gires i espectacles de dansa i teatre de carrer amb The Chanclettes i Moveo, premiats a les fires d’Òsca, Imaginarius i Tàrrega. Col·labora amb l’Escola Octavio Paz en la construcció del seu projecte artístic.

 • Montse Gonzalez

  CONNEXIÓ: Reunió, joc i aixopluc

  La Montse González és llicenciada en Direcció i Dramatúrgia, en Psicologia i Doctora en Pedagogia. Professora a la UAB i membre del Grup d’Investigació i Assessorament Didàctic de la UB. Ha fet formació de professorat sobre teatre en educació i creativitat aplicada a la pedagogia. Actualment és sotsdirectora a l’Institut del Teatre.

 • Enric Blasi i Amàlia Atmetlló

  CONNEXIÓ: LART. Laboratori d’arts escèniques

  Enric Blasi i Amàlia Atmetlló són part de la companyia d’espectacles infantils la Baldufa de Lleida. Han guanyat nombrosos premis amb els seus espectacles, com el Premio Nacional de Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud 2020, atorgat pel Ministerio de Cultura y Deporte del Gobierno de España. Actualment i des de 2008, La Baldufa organitza el Festival Esbaiola’t a les Valls d’Àneu, un festival teatre al carrer i per a tots els públics, als Pirineus.

 • Axel Baiget

  CONNEXIÓ: Cerç de circ

  L’Axel Baiget Morreres és docent i historiador. Ha estat implicat en diversos projectes de recuperació de la memòria històrica. Actualment treballa al Camp d’Aprenentatge dels Monestirs del Cister desenvolupant propostes culturals i educatives per a infants i joves.

 • Cinta Mata

  CONNEXIÓ: Escola en residència

  Educadora de museus i professora d’Educació Artística del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili. És llicenciada en Història de l’Art a la Universitat Rovira i Virgili i graduada en Arts i Oficis; tècnica superior en arts aplicades al mur per l’Escola d’Art i Disseny de Reus, i màster en Art i Educació a la Facultat de Belles Arts de la UB. Membre del grup de recerca en Educació, Patrimoni i Arts Intermèdia (GREPAI) de la Universitat de Girona.

 • Esther Planas

  CONNEXIÓ: Com a casa

  Esther Planas és llicenciada en Psicologia per la UB i màster en Psicoteràpia Integradora Humanista a l’Institut Erich Fromm, entre d’altres. Havent-se format a l’Institut del Teatre, desenvolupa projectes artístics i comunitaris amb Sisme Creatiu, sobretot vinculats amb el teatre de l’oprimit. També coneix el món educatiu de prop, ja que ha estat psicopedagoga durant molts anys en un centre educatiu.