Col·lecció de moda ètica Top Manta

100% ètica i sostenible

Una marca social i solidària

Descripció

Aquest projecte es basa en una investigació i experimentació artística que busca crear una nova col·lecció de moda integral amb el col·lectiu Top Manta. Serà 100% ètica i sostenible i utilitzarà materials i matèries primeres ecològiques de proximitat. Tota aquesta creació de la nova col·lecció de moda no vol oblidar l’essència de Top Manta i la raó per la qual es va crear des de fa quatre anys: la lluita per als drets dels venedors ambulants als carrers de Barcelona i de tota Espanya. Aquest projecte serà la finestra per la qual tothom podrà veure les capacitats del col·lectiu. 

Entitat

TOP MANTA. Aquest projecte neix l’any 2017 com una marca de roba social i solidària del Sindicat de Venedors Ambulants de Barcelona, una entitat sense ànim de lucre amb l’objectiu de millorar les condicions de la vida del col·lectiu. Un projecte concebut amb criteris ètics i sostenibles, que vol garantir el futur de les comunitats locals. Actualment, comptem amb una línia de roba, la comercialització de les vambes ètiques i els serveis de costura i serigrafia per a tercers. Top Manta s’ha convertit en un gran projecte en què han aconseguit que 120 manters hagin deixat la manta i tinguin els seus papers regularitzats.

Artista

ERNEST COSTAFREDA. És professor universitari, director creatiu i consultor als sectors de la moda, el disseny, les arts, la música i altres. L’eix transversal del seu treball es basa en la recerca, l’estudi i l’experimentació del concepte, els valors i la identitat que hi ha darrere de cada procés creatiu; tant en un àmbit personal, com en un àmbit col·lectiu. Ha dut a terme projectes multidisciplinaris de poesia, fotografia, disseny, pintura i direcció de cinema. 
La seva relació amb el col·lectiu manter ja ve d’anys enrere, quan el 2018 va ser part de l’equip creador i productor de la primera passarel·la i el primer projecte de samarretes amb il·lustracions i missatges inclusius, d’igualtat i antiracisme de Top Manta.
//// Altres recursos