Súpernano

//// Finalista Idea

Repte: Aportar les eines adequades per ajudar els joves a desenvolupar les habilitats necessàries i poder tancar la bretxa entre els estudiants d’avui i les opcions del demà. Millorar el coneixement dels joves sobre aquesta nova i potent tecnologia, la nanotecnologia, adaptada a l’estratègia STEAM.

//// Descripció

Súpernano és un conjunt de tallers demostratius i participatius de nanociència acompanyats d’eines de creativitat i Design Thinking, perquè els participants puguin crear una superheroïna amb propietats nanotecnològiques orientades a resoldre un repte global.

Amb totes les creacions es farà un concurs i una exposició.

Súpernano incrementa vocacions científiques, la visualització de marca i l’empoderament de la dona en la ciència.
— Jordi Díaz, Súpernano
//// Qüestionari

Qui sou?

Súpernano és una proposta d’El Nanoescopista, una entitat dedicada a projectes socials, especialitzada en divulgació de ciència, nanotecnologia i creativitat, i formada per Jordi Díaz (especialista en nanotecnologia i comunicació científica) i Enrique Conches (especialista en creativitat i Design Thinking).

Què feu o què voleu fer?

Súpernano es basa en un projecte educo-creatiu enfocat a professorat i estudiants de secundària on els assistents cocreen una superheroïna amb propietats nanotecnològiques per resoldre un repte global. I ho fan a partir de les càpsules científiques i accions artístiques que fomenten la creativitat i el coneixement.

Què transformareu?

Súpernano incrementa vocacions científiques, la visualització de marca i l’empoderament de la dona en la ciència a través de programes artístic-educatius cocreats, a partir de la hibridació de nanotecnologia, creativitat i art.