Ojalá Projects. Artistes en acollida

Repte: Inclusió social mitjançant la creativitat

//// Descripció

El disseny i les arts per a la igualtat d’oportunitats

Artistes en acollida es presenta com un nou projecte de cocreació i aprenentatge entre estudiants de disseny i col·lectius en situació de vulnerabilitat. A través de l’art i el disseny tenen com a objectiu modificar els espais dels infants residents als centres d’acollida i els CRAES de Catalunya per tal de generar el sentiment de pertinença i fomentar el seu benestar. 

//// Presentació
//// El projecte

Repte a transformar

Transformar des de la mirada d’un infant. La mirada institucionalitzada i freda dels centres d’acollida dificulten el sentiment de pertinença dels infants. Artistes en acollida vol transformar a través del disseny aquests espais des de la mirada de l’infant i que els centres d’acollida esdevinguin la seva llar.

Llenguatge artístic

Disseny, arts escèniques, música, dansa, circ i fotografia.

Metodología

L’equip d’Artistes portarà a terme el projecte a través de processos participatius amb els infants, que puguin decidir sobre l’espai, juntament amb alumnes de disseny. El disseny serà un canal per connectar amb altres arts -arts escèniques, música, comunicació audiovisual, etc. - per dotar als infants de coneixement i criteri que els hi permeti millorar la seva llar.

Transformador/a

ANAÏS ESMERALDO. Amb estudis en Disseny i Sociologia i experiència en publicitat i disseny per entitats culturals, Anaïs Esmeraldo està interessada en l’educació i els projectes col·laboratius. Representant d’Artistes en Acollida ha fet cooperació a Nepal, Índia i Grècia, on ha executat diferents projectes creatius per a l'empoderament de la dona i els joves refugiats. Actualment, compagina la docència universitària i la direcció d'OjalàProjects amb l'objectiu d'investigar el disseny com a agent de canvi social mitjançant processos comunitaris.
//// Altres recursos