Filmpedia.cat

Repte: educació des de l’audiovisual

//// Descripció

El nou Netflix de l’educació

Tots ens hem emocionat veient una pel·lícula? O après alguna cosa veient un documental? Podríem dir que Filmpedia.cat és el nou Netflix de l’educació. Una plataforma educativa innovadora de continguts audiovisuals en català (pel·lícules, documentals, curtmetratges, vídeos, fins i tot de youtube o Tik-tok…) transformats en recursos pedagògics per a escoles i famílies, per aprendre des de l’emoció, l’educació en valors i fomentant l’esperit crític.

//// Presentació
//// El projecte

Repte a transformar

Educació des de l’audiovisual. Gairebé el 60% dels estudiants d’entre 14 i 23 anys diuen preferir estudiar i aprendre amb audiovisuals abans que en text. Filmpedia.cat permet convertir l’aprenentatge en una nova experiència, incrementant la motivació i millorant el rendiment escolar de l’alumnat, i fomentant el pensament crític i les competències comunicatives.

Llenguatge artístic

El llenguatge audiovisual: pel·lícules, vídeos, documentals, curtmetratges, etc.

Metodología

L’equip de Filmpedia.cat cerca i selecciona una gran varietat de continguts audiovisuals, els enriqueix amb activitats i propostes pedagògiques, i els ofereix a la comunitat educativa a través d’una plataforma de vídeo a la carta, ordenats per àrees de currículums o temàtiques i seguint criteris educatius i de qualitat.

Transformador/a

MIQUEL CERDÀ. La Filmpedia.cat és un projecte nascut de l’entitat FilmClub, que lluita per l'alfabetització audiovisual. Treballen amb escoles, instituts, casals, etc., perquè els joves i infants puguin entendre, llegir i escriure en audiovisual. Està liderat per Miquel Cerdà, que compta amb més de 15 anys d’experiència en el desenvolupament i la gestió de projectes audiovisuals, multimèdia i culturals, com La Caixeta dels Lumière, Toozi Tales, Minimal Films o Editorial Cruïlla. El seu gran interès és utilitzar la cultura per a usos educatius.
//// Altres recursos