Mutare Formació

Arts i educació per fomentar l'esperit crític

//// Formació Mutare 2025

Arts i educació per fomentar l'esperit crític

1, 2, 3 I 4 DE JULIOL, DE 9 A 14 h

1 de juliol – Fabra i Coats (c/ Sant Adrià, 20) 

2, 3 i 4 de juliol – Fundació Carulla (c/ Almogàvers, 214) 

INSCRIPCIONS

La Formació Mutare 2025 ofereix un espai de reflexió, diàleg i experimentació sobre la relació entre el pensament crític, les arts i l’educació, en el marc normatiu de la LOMLOE (Decret 175/2022).

Amb un enfocament innovador, aquest curs convida els docents a redefinir la seva manera d’entendre, observar, viure i expressar el món, i ofereix eines per fomentar el pensament crític a través de l’expressió artística i visual. La proposta combina teoria, anàlisi de referents, metodologies actives i pràctiques experimentals per impulsar la innovació pedagògica.

Inclou la plenària Mutare Educació “Arts pel canvi”, un espai de debat sobre el potencial de les arts per transformar l’educació i la societat, i com les arts contribueixen a estimular el pensament crític de l’alumnat. La formació també compta amb 10 hores de treball autònom amb lectures i materials.

______

On?

 

Les places són limitades. INSCRIU-T’HI!

//// Durada i preu

Curs reconegut pel Departament d'Educació

Aquest està reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i consta de 30 hores repartides en 4 jornades: Plenària Mutare Educació (5 hores) + 3 dies de sessions presencials (15 hores) + treball autònom (10 hores)

PREU140 € 120 €
Oferta especial fins al 30 d’abril

//// Programa

Continguts del curs

Pensament crític i educació

• Proposta d’una nova visió on les arts esdevenen eines fonamentals per estimular el raonament crític i la construcció de significat en l’aprenentatge.

Noves perspectives educatives

• Relació entre pensament crític i expressió visual i plàstica en el context educatiu.
• Els 6 vectors del currículum LOMLOE com a marc per integrar la creativitat i el pensament crític a l’aula.
• La importància de connectar cosmovisions diverses per desenvolupar una mirada més oberta i complexa del món.

Els llenguatges artístics com a eines per a la reflexió i la innovació pedagògica

• Potencialitat de l’expressió artística per desenvolupar situacions d’aprenentatge que fomentin la reflexió i el qüestionament.
• Experimentació amb pràctiques artístiques per estimular la curiositat, l’anàlisi i la interpretació.
• L’art com a motor per desenvolupar estratègies de pensament crític i creatiu en l’alumnat.

Creativitat i pensament crític

• Disseny d’activitats i situacions d’aprenentatge que fomentin el diàleg crític i la capacitat d’anàlisi mitjançant les arts.
• Reflexió sobre el paradigma del plurivers i la seva aplicació en les pràctiques pedagògiques.
//// Formadores
  • Marta Camps

    Doctora en Innovació Educativa, Màster en Art Contemporani, Màster en Creative Intelligence i Llicenciada en Belles Arts. És creadora interdisciplinària, gestora creativa, consultora pedagògica especialitzada en creativitat i educació i membre del Consell pedagògic de BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny. És professora fa més de 25 anys i practicant del color, moviment, el dibuix, el disseny i altres llenguatges expressius i comunicatius que permet a tots connectar-se amb el potencial interior per tal d’expandir-se i desenvolupar-se com a éssers creadors. 

  • Cristina García

    Mestra d’Educació Especial. Cofundadora de l’Espai Aigua (escola infantil i primària) i del Laboratori Pedagògic, espai de creació, investigació/experimentació i formació en pedagogies innovadores. Té un recorregut llarg acompanyant neurodivergències, diversitat funcional i diversitat neurotípica. Formadora de mestres, directora i gestora de projectes. Mestra creadora.