Lliurament d’Els Baldiri

//// Lliurament d'Els Baldiri

Tastet d'activitats educatives del Museu de la Vida Rural

Apunta’t als tallers i activitats educatives del Museu durant el lliurament d’Els Baldiri!

Reserva la teva entrada

Torna la “Festa de la cultura i l’educació” a l’Espluga de Francolí! Organitzarem un lliurament molt especial al Museu de la Vida Rural on, a més de rebre vostre premi, podreu gaudir d’un tastet de propostes educatives familiars relacionades amb el món rural i l’educació cultural per la sosteniblitat.

MÀXIM TRES ACTIVITATS PER PERSONA

Us proposem 4 activitats d’uns 30 minuts de durada. Haureu de reservar amb antel·lació l’entrada de cada persona del centre que vulgui participar de l’activitat.

Recordeu que són tres activitats màxim per persona.

//// Tastet d'activitats educatives
 • Visita a "Tros de dona"

  Visita dinamitzada a la nova exposició del Museu. Donem prou valor a les tasques per al sosteniment de la vida?

  En aquesta visita reivindiquem les dones al llarg de la història posant en valor les moltes tasques diàries i necessàries pel sosteniment de la vida. Seguint la metàfora del niu -el refugi, la casa on créixer-, l’activitat ens portarà a conèixer l’exposició. Al mateix temps, homenatjarem a les persones que ens han cuidat i parlarem d’igualtat de gèneres, de feminismes i de corrresponsabilitat.

  Punt d’inici: Sala Lluís Carulla

  HORARIS

  10.30 hInscripció

  11.05 hInscripció

  11.40 hInscripció

 • Sostenibilitat en joc
  Sostenibilitat en joc

  Cultivarem, a través del joc, la nostra intel·ligència emocional, social i ecològica

  A partir de la memòria que conserva el museu i de la descoberta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, convidem a repensar quina hauria de ser la nostra actitud davant l’emergència climàtica actual. Amb el joc de la sostenibilitat, gaudirem aplicant tot allò après per tal d’experimentar en pròpia pell en què consisteixen els ODS i cultivar la intel·ligència emocional, social i ecològica en pro d’un futur sostenible de la vida en el nostre planeta.

  Punt d’inici: Sala dia

  HORARIS

  10.30 hInscripció

  11.05 hInscripció

  11.40 hInscripció

 • Aigua en joc

  L’aigua és vida! Som conscients de la seva importància?

  Us convidem a un concert d’aigua per descobrir, mitjançant la història d’un somni, els poders i el valor de l’aigua. Recorrerem les sales del museu buscant diferents elements del món rural relacionats amb l’aigua per tal de veure quin ús en feien els nostres besavis en el passat i alhora veure quin ús en fem ara nosaltres. I què me’n dieu d’un bon glop d’aigua fresca amb el càntir? I de dibuixar amb aigua? Us ho imagineu?

  Punt d’inici: Sala nit

  HORARIS

  10.30 hInscripció

  11.05 hInscripció

  11.40 hInscripció

 • Herbari fotogràfic

  Viatjarem al 1843 i ens posarem a la pell de la botànica Anna Atkins

  Seguint les passes d’Atkins, precursora d’utilitzar la fotografia per il·lustrar espècies botàniques, utilitzarem l’antiga tècnica de la cianotípia: visitarem l’hort del museu, coneixerem i seleccionarem algunes de les seves plantes i realitzarem una composició sobre una làmina preparada amb productes químics, que exposarem al sol i revelarem amb aigua.

  Punt d’inici: Hort

  HORARIS

  10.30 hInscripció

  11.05 hInscripció

  11.40 hInscripció

Tens algun dubte?

Si tens algun dubte o necessites més informació, pots contactar amb nosaltres a info@fundaciocarulla.cat