//// Finalista Projecte

Repte: El MCHUB dona resposta a un buit institucional que amb l’actual model bloqueja la major part de petites propostes ciutadanes envers la transformació del seu territori i del seu paisatge. L’aparició d’aquest nou model pot propiciar notablement l’empoderament social i, el que és més important, en el context actual: la recuperació de l’esperit comunitari i de retrobament social.

//// Descripció

El MCHUB és un espai dual, digital i urbà, que vol esdevenir un motor de millores de l’espai públic a través de la creativitat ciutadana. Els dos espais, tant el digital com l’urbà, es confeccionaran a partir d’un procés d’immersió al territori i al disseny d’un robust mapa de sinergies amb els principals actors d’aquest.

Per una banda, la plataforma digital servirà com a canal de comunicació amb continguts actualitzats, i una bústia de dades del territori. Per altra banda, l’espai urbà complirà la funció d’àgora on dur a terme trobades amb els agents actius i ciutadans, i on poder generar les preguntes i respostes.

Així doncs, el MCHUB esdevé el connector d’aquestes energies i l’encarregat de donar suport a les iniciatives i propostes viables.

El MCHUB és un nou model de gestió de la creativitat i la participació ciutadana a l’espai públic que busca propiciar l’empoderament social i, el que és més important en el context actual, la recuperació de l’esperit comunitari i de retrobament social.
— Arcadi Poch, MCHUB
//// Qüestionari

Qui sou?

Sóc l'Arcadi Poch, fundador i director de Ytic, una empresa dedicada a la consultoria i al desenvolupament de projectes creatius i socioculturals.

Què feu o què voleu fer?

Volem posar a prova un nou model de gestió de la creativitat i la participació ciutadana a l'espai públic.

Què transformareu?

Amb aquest pilot, podrem promoure moltes transformacions que realitzaran els ciutadans d'un territori concret: l'objecte principal del MCHUB. Per altra banda, publicarem de forma totalment oberta i gratuïta un document, entès com un manual de procediments, perquè moltes altres entitats i institucions puguin aplicar-ho. Així, les transformacions seran moltes més i arreu del territori.