La Montse és de la cinquena generació de la seva família que neix al Poblenou. Com que la seva àvia tenia una parada de verdura a la plaça, sempre ha conegut molta gent del barri. Ara jubilada, havia treballat de secretària de direcció a una empresa d’importació tèxtil. També ha estat nedadora del club de natació del Poblenou, monitora de l’esplai Movi Santa Maria i membre del grup de teatre del casino. El Toni és soci fundador del Fotoclub Poblenou. Tant ell com la Montse eren membres de la colla de gegants.
El casament de la Montse i el Toni va ser peculiar. Quan feia un any que estaven junts va esclatar la crisi de la metal·lúrgia, fet que el va obligar a ell a anar a treballar al Perú. Més tard, el 1983, van decidir casar-se. Tothom coneixia la núvia, però al Toni ningú li posava cara; no sabien que també era del Poblenou. El dia de la boda, l’església es va omplir de curiosos que volien saber qui era el nuvi. A la parada del mercat de la mare de la Montse s’hi feien cues de veïns. Preguntaven per què s’havia casat amb un noi del Perú, si hi havia tants nois guapos aquí.
La mirada al Poblenou:
A la Montse i al Toni els agrada molt la manera de ser dels veïns del Poblenou: és un reflex de l’essència del barri, cada vegada menys present, malauradament. Estan decebuts amb l’actual estat de les coses. Els fills de la gent del barri ja no es poden permetre viure-hi. Creuen que cada vegada hi ha més gent que no coneix ni s’interessa per la cultura del Poblenou.