Oriol Magrinyà, nou director de l’Editorial Barcino

Oriol Magrinyà.

Font: Núvol. El digital de cultura
Imatge: Fundació Carulla

Serà l’encarregat de liderar una nova etapa per fer dels clàssics catalans i de la cultura un motor de transformació social.

Aquest 2019 ens ha portat moltes novetats a la Fundació Carulla, una d’aquestes a l’Editorial Barcino. A principis d’any estrenàvem nou director, i, amb ell, la nova etapa de la nostra editorial: fomentar la transformació social a través dels clàssics.

Oriol Magrinyà (Barcelona, 1973) es posa al capdavant de l’Editorial Barcino, un dels projectes insígnia de la Fundació Carulla, i serà l’encarregat de liderar una nova etapa per fer dels clàssics catalans i de la cultura un motor de transformació social.

Filòleg i amb una llarga experiència en el sector editorial, Magrinyà ha ocupat càrrecs directius a McGraw-Hill i a Cruïlla, i actualment és propietari de l’empresa de serveis editorials Go Books! i soci fundador i cap de publicacions de Flow Press.

“Des de la Barcino creiem que els clàssics ens estan demanant de sortir de la prestatgeria. Cal que els traguem la pols i els fem accessibles”, ens diu Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla. Per això, en aquesta nova etapa es vol potenciar el paper de la Barcino com a referent en la recuperació i la difusió dels clàssics de la literatura catalana amb les col·leccions Els Nostres Clàssics i Biblioteca Barcino. També es consolidarà la col·lecció Tast de Clàssics, que amb la participació d’escriptors actuals trasllada al català d’avui les obres més representatives de la nostra tradició.

Per altra banda, s’impulsarà un apropament al món educatiu, del qual Oriol Magrinyà és bon coneixedor, i es cercarà l’establiment de col·laboracions i aliances amb empreses i institucions amb les quals tant l’editorial com la Fundació Carulla comparteixin valors que permetin emprendre projectes ambiciosos que posin de manifest la vigència dels clàssics i el valor de la cultura com a eina de transformació social.

“Ara més que mai és necessària la cultura per construir ponts, per crear xarxes i cohesionar el país”, diu Esteve. “Amb la incorporació d’Oriol Magrinyà es vol donar un nou impuls a la Barcino perquè tingui aquest paper transformador, d’interpel·lar a través dels clàssics, de debat i reflexió”.

“És un luxe i alhora una gran responsabilitat”. Així ha definit Oriol Magrinyà la seva nova etapa a Barcino. Convençut que tant l’editorial com la Fundació Carulla són dues institucions culturals referents i fonamentals del nostre país, afirma que emprèn aquest repte “amb molt d’entusiasme i d’il·lusió; amb ganes d’aportar tot el meu bagatge, la meva experiència i la meva capacitat de treball a un projecte engrescador, orientat al futur i amb una clara vocació d’impactar, transformar i enriquir la societat”.

Núvol (28/02/2019). “Oriol Magrinyà, nou director editorial de Barcino”. Núvol. El digital de Cultura [Digital].
Disponible a: https://bit.ly/354tDXd [29/02/2019]