Guanyadors SOS Cultura 2023

 • Imatge promocional del projecte Opia
  OPIA

  Observatori Artístic del Carrer

  Aquest projecte, liderat per Ferran Orobitg, pretén treure al carrer butaques de teatre per veure què passa quan els vianants s’adonen que estan exposats i que són mirats sense escrúpols… i què passa si ells també s’aturen a mirar? Opia vol fer reflexionar sobre la progressiva deshumanització i desconnexió entre persones en un espai històricament compartit, com era el carrer.

  Opia estarà en residència al Teatre Lliure.

 • Imatge promocional de Siluetes d'aigua
  SILUETES D’AIGUA

  Teatro en movimiento callejerx
  Ximena Cañas

  Siluetes d’aigua utilitza el teatre documental, les ciències ambientals i les arts de carrer, per visibilitzar les moltes i petites solucions que s’estan desenvolupant per enfrontar la crisi hídrica. A través de la figura d’un saurí es volen compartir històries sobre les diferents maneres de conservar i valorar l’aigua en el context de cada territori, donant veu als propis habitants.

  Aquest projecte accedirà al programa de suport a la creació de FiraTàrrega.

 • Imatge promocional de Kenòpsia
  KENÒPSIA

  Las Calatrava

  Kenòpsia posa posa el focus en grans projectes urbanístics i arquitectònics nascuts de la promesa de l’embelliment i revalorització de nous espais, però que en realitat són projectes que camuflen l’especulació i la gentrificació. Com ho podem fer perquè aquestes espais tornin a ser de la ciutadania?

 • Imatge promocional de Conhort
  CONHORT

  Cia. Hotel iocandi

  La sobreinformació i immediatesa en la que vivim ens aboca, inevitablement a la soledat. Conhort vol ser un oasi de quietud en aquesta societat hiperconnectada i que, tanmateix, no ens dona consol. El projecte utilitza el circ, l’exploració sonora i la participació del públic per crear un univers efímer.

 • Imatge promocional de Graffiti Textual
  GRAFFITI TEXTUAL: CIUTAT LITERÀRIA

  Escritura en vivo

  Liderat per Marcos Xalabarder, Grafitti textual és un projecte d’escriptura en viu al carrer, que vol abordar la incomunicació i l’individualisme del present mitjançant la projecció de textos improvisats en espais urbans donant veu a la ciutat i els seus habitants.