Guanyadors SOS Cultura 2023

 • OPIA

  Observatori Artístic del Carrer

  Aquest projecte, liderat per Ferran Orobitg, pretén treure al carrer butaques de teatre per veure què passa quan els vianants s’adonen que estan exposats i que són mirats sense escrúpols… i què passa si ells també s’aturen a mirar? Opia vol fer reflexionar sobre la progressiva deshumanització i desconnexió entre persones en un espai històricament compartit, com era el carrer.

  Opia estarà en residència al Teatre Lliure.

 • SILUETES D’AIGUA

  Teatro en movimiento callejerx
  Ximena Cañas

  Siluetes d’aigua utilitza el teatre documental, les ciències ambientals i les arts de carrer, per visibilitzar les moltes i petites solucions que s’estan desenvolupant per enfrontar la crisi hídrica. A través de la figura d’un saurí es volen compartir històries sobre les diferents maneres de conservar i valorar l’aigua en el context de cada territori, donant veu als propis habitants.

  Aquest projecte accedirà al programa de suport a la creació de FiraTàrrega.

 • KENÒPSIA

  Las Calatrava

  Kenòpsia posa posa el focus en grans projectes urbanístics i arquitectònics nascuts de la promesa de l’embelliment i revalorització de nous espais, però que en realitat són projectes que camuflen l’especulació i la gentrificació. Com ho podem fer perquè aquestes espais tornin a ser de la ciutadania?

 • CONHORT

  Cia. Hotel iocandi

  La sobreinformació i immediatesa en la que vivim ens aboca, inevitablement a la soledat. Conhort vol ser un oasi de quietud en aquesta societat hiperconnectada i que, tanmateix, no ens dona consol. El projecte utilitza el circ, l’exploració sonora i la participació del públic per crear un univers efímer.

 • GRAFFITI TEXTUAL: CIUTAT LITERÀRIA

  Escritura en vivo

  Liderat per Marcos Xalabarder, Grafitti textual és un projecte d’escriptura en viu al carrer, que vol abordar la incomunicació i l’individualisme del present mitjançant la projecció de textos improvisats en espais urbans donant veu a la ciutat i els seus habitants.