Aquestes són les 6 aliances culturals i educatives guanyadores del Baldiri Connexions 2020 que estan desenvolupant els seus projectes.
Projectes connexions
Descobreix els projectes del programa Connexions 20/21
-
Les arts escèniques: una eina d’aprenentatge, educació i transformació
L’Escola de les Aigües i la companyia de teatre La Perla29 s’uneixen per iniciar un procés de transformació pedagògica en què les arts escèniques irrompen a l’escola i es converteixen en l’eix transversal del projecte educatiu.
MENTORA: Ariadna Miquel
-
Projecte Onades
L’Escola Ferrer i Guàrdia de Granollers i la Fàbrica de les Arts Roca Umbert engeguen un projecte interdisciplinari per cocrear un nou procés d’aprenentatge vivencial, amb activitats d’expressió corporal i dansa.
MENTORA: Maria Gibert
-
Una banda al veïnat
Per instaurar la música a les aules com a eina d’aprenentatge i cohesió social, l’Escola Veïnat de Salt i l’Escola de Música Moderna de Girona uneixen les seves forces creant una banda al centre educatiu.
MENTORA: Marta Roma
-
Obrim el teló!
L’Escola Cavall Bernat de Sants i Plàudite Teatre convergeixen per transformar la comunitat educativa i fomentar el sentiment de pertinença a través de la creació escènica, unint alumnes, professors, famílies i la comunitat del barri.
MENTOR: Xavi Palomino
-
El teatre de la memòria
L’IE Les Vinyes de Castellbisbal i l’actriu Txell Torres creen un projecte escènic amb les vivències dels avis de l’alumnat, per conèixer la història, connectar individus i generacions, treballar les emocions, l’esperit crític i la confiança.
MENTORA: Fanny Figueras
-
Diàlegs estètics entre la comunitat educativa
L’Escola d’Educació Especial Llevant de Badalona i uTOpia barcelona donaran eines del teatre de l’oprimit a l’alumnat i a les famílies per reivindicar-los com a agents legítims de producció artística i per ajudar-los a transformar la seva realitat.
MENTORA: Montse González
Coneix els mentors dels sis projectes
-
Ariadna Miquel CONNEXIÓ: Les arts escèniques: una eina d'aprenentatge, educació i transformació
L’Ariadna Miquel és coordinadora de projectes al Graner, centre de creació de dansa i arts vives. Ha desenvolupat programes de llarga durada, en xarxa i de vinculació amb el territori, experimentant noves metodologies i acompanyant processos d’investigació col·lectiva.
-
Maria Gibert CONNEXIÓ: Projecte Onades
La Maria Gibert és graduada en Humanitats i ha treballat en la gestió cultural a Barcelona, Bolonya i Londres, col·laborant amb institucions com la Tate Modern i la Rochester Square. Va coordinar el projecte Cinema en Curs d’A Bao a Qu i actualment gestiona projectes expositius al CCCB.
-
Marta Roma CONNEXIÓ: Una banda al veïnat
La Marta Roma és violonchelista, cantant i pedagoga musical, formada a l’ESMUC i a Berklee College of Music de Boston. Amb una experiència polifacètica en la música i les arts, està vinculada a projectes educatius i artístics a través del programa Planters de ConArte Internacional.
-
Xavi Palomino CONNEXIÓ: Obrim el teló!
El Xavi Palomino és graduat en Art Dramàtic i format en Interpretació física. Ha fet diverses gires i espectacles de dansa i teatre de carrer amb The Chanclettes i Moveo, premiats a les fires d’Òsca, Imaginarius i Tàrrega. Col·labora amb l’Escola Octavio Paz en la construcció del seu projecte artístic.
-
Fanny Figueras CONNEXIÓ: Teatre de la memòria
La Fanny Figueras és coordinadora pedagògica i docent de Visual i Plàstica a l’ESO i Batxillerat Artístic de l’Institut Moisès Broggi. Formadora del programa Magnet, aliances per a l’èxit educatiu, i una ferma defensora de la creació artística i el seu potencial dins l’àmbit educatiu.
-
Montse Gonzalez CONNEXIÓ: Diàlegs estètics entre la comunitat educativa
La Montse González és llicenciada en Direcció i Dramatúrgia, en Psicologia i Doctora en Pedagogia. És professora a la UAB i membre del Grup d’Investigació i Assessorament Didàctic de la UB. Ha fet formació de professorat sobre teatre en educació i creativitat aplicada a la pedagogia.