Projectes connexions

//// Programa Connexions

Descobreix els projectes del programa Connexions 20/21

Aquestes són les 6 aliances culturals i educatives guanyadores del Baldiri Connexions 2020 que estan desenvolupant els seus projectes.

//// Connexions guanyadores
 • Les arts escèniques: una eina d’aprenentatge, educació i transformació

  L’Escola de les Aigües i la companyia de teatre La Perla29 s’uneixen per iniciar un procés de transformació pedagògica en què les arts escèniques irrompen a l’escola i es converteixen en l’eix transversal del projecte educatiu.

  MENTORA: Ariadna Miquel

 • Projecte Onades

  L’Escola Ferrer i Guàrdia de Granollers i la Fàbrica de les Arts Roca Umbert engeguen un projecte interdisciplinari per cocrear un nou procés d’aprenentatge vivencial, amb activitats d’expressió corporal i dansa.

  MENTORA: Maria Gibert

 • Una banda al veïnat

  Per instaurar la música a les aules com a eina d’aprenentatge i cohesió social, l’Escola Veïnat de Salt i l’Escola de Música Moderna de Girona uneixen les seves forces creant una banda al centre educatiu.

  MENTORA: Marta Roma

 • Obrim el teló!

  L’Escola Cavall Bernat de Sants i Plàudite Teatre convergeixen per transformar la comunitat educativa i fomentar el sentiment de pertinença a través de la creació escènica, unint alumnes, professors, famílies i la comunitat del barri.

  MENTOR: Xavi Palomino

 • El teatre de la memòria

  L’IE Les Vinyes de Castellbisbal i l’actriu Txell Torres creen un projecte escènic amb les vivències dels avis de l’alumnat, per conèixer la història, connectar individus i generacions, treballar les emocions, l’esperit crític i la confiança.

  MENTORA: Fanny Figueras

 • Diàlegs estètics entre la comunitat educativa

  L’Escola d’Educació Especial Llevant de Badalona i uTOpia barcelona donaran eines del teatre de l’oprimit a l’alumnat i a les famílies per reivindicar-los com a agents legítims de producció artística i per ajudar-los a transformar la seva realitat.

  MENTORA: Montse González

//// Mentors del programa

Coneix els mentors dels sis projectes

Sis persones expertes en educació i cultura acompanyaran els equips impulsors amb l’objectiu de donar suport en la planificació i implementació dels projectes.
 • Ariadna Miquel CONNEXIÓ: Les arts escèniques: una eina d'aprenentatge, educació i transformació

  L’Ariadna Miquel és coordinadora de projectes al Graner, centre de creació de dansa i arts vives. Ha desenvolupat  programes de llarga durada, en xarxa i de vinculació amb el territori, experimentant noves metodologies i acompanyant processos d’investigació col·lectiva.

 • Maria Gibert CONNEXIÓ: Projecte Onades

  La Maria Gibert és graduada en Humanitats i ha treballat en la gestió cultural a Barcelona, Bolonya i Londres, col·laborant amb institucions com la Tate Modern i la Rochester Square. Va coordinar el projecte Cinema en Curs d’A Bao a Qu i actualment gestiona projectes expositius al CCCB.

 • Marta Roma CONNEXIÓ: Una banda al veïnat

  La Marta Roma és violonchelista, cantant i pedagoga musical, formada a l’ESMUC i a Berklee College of Music de Boston. Amb una experiència polifacètica en la música i les arts, està vinculada a projectes educatius i artístics a través del programa Planters de ConArte Internacional.

 • Xavi Palomino CONNEXIÓ: Obrim el teló!

  El Xavi Palomino és graduat en Art Dramàtic i format en Interpretació física. Ha fet diverses gires i espectacles de dansa i teatre de carrer amb The Chanclettes i Moveo, premiats a les fires d’Òsca, Imaginarius i Tàrrega. Col·labora amb l’Escola Octavio Paz en la construcció del seu projecte artístic.

 • Fanny Figueras CONNEXIÓ: Teatre de la memòria

  La Fanny Figueras és coordinadora pedagògica i docent de Visual i Plàstica a l’ESO i Batxillerat Artístic de l’Institut Moisès Broggi. Formadora del programa Magnet, aliances per a l’èxit educatiu, i  una ferma defensora de la creació artística i el seu potencial dins l’àmbit educatiu.

 • Montse Gonzalez CONNEXIÓ: Diàlegs estètics entre la comunitat educativa

  La Montse González és llicenciada en Direcció i Dramatúrgia, en Psicologia i Doctora en Pedagogia. És professora a la UAB i membre del Grup d’Investigació i Assessorament Didàctic de la UB. Ha fet formació de professorat sobre teatre en educació i creativitat aplicada a la pedagogia.