//// Projecte guanyador

Repte: Democratitzar l’accés a les arts escèniques contemporànies a escala territorial, posant el focus en les comarques que normalment estan a l’oblit oferint una oferta cultural de màxima qualitat i revertint el trànsit de públic.

//// Descripció

Nilak és un projecte social i cultural que vol apropar les arts escèniques contemporànies a aquelles comarques catalanes que no tenen cap teatre. Creant un espai escènic itinerant i utilitzant el caràcter nòmada, vol descentralitzar les arts escèniques dels grans nuclis urbans i convertir els pobles en l’epicentre de les arts escèniques contemporànies.

Com? Amb una estada de 15 dies a cada població per poder realitzar un conjunt d’activitats a través de les quals fer una immersió al territori: exhibició, formació, creació, gastronomia…El treball directe i conjunt amb la població per establir un diàleg i una cocreació del projecte.

Nilak vol ser un espai de creació contemporània que comparteix les seves pràctiques amb la comunitat, per democratitzar l’accés a la cultura i garantir-ne un accés igualitari a escala territorial.
— Oriol Escursell, Nilak
//// Qüestionari

Qui sou?

L’equip del projecte està format per una comissió de professionals del sector artístic: Aimar Pérez Galí, Anna Pascual, Arnau Andreu, Griselda Juncà, Jordi Príncep, Jorge Albuerne, Jose Luis Redondo, Laura Alcalà, Mariona Tolosa Sisteré, Miquel Barcelona, Oriol Escursell i Sílvia Capell. De la part executiva s’encarrega l'Oriol Escursell.

Què feu o què voleu fer?

Nilak planteja la creació d’un espai escènic itinerant, que funcioni com a teatre, per a aquelles comarques catalanes que no tenen cap teatre (1 de cada 4). Un model que ens permet poder arribar a qualsevol població i construir un teatre amb les condicions tècniques necessàries a través d’una estada de 15 dies en cada població amb espectacles, tallers, exposicions, creacions…Nilak vol ser un espai de creació contemporània que comparteix les seves pràctiques amb la comunitat amb la qual es posa en relació.

Què transformareu?

El projecte permetrà democratitzar l’accés a la cultura i garantir-ne un accés igualitari a escala territorial.