La Cultura transforma i ens transforma. Som. Fem. Transformem.

Coneix la Fundació
//// Mutare SOS

Mutare SOS. La nova societat cultural

Cicle Els Museus Post Covid19

Et convidem a repensar, cocrear i transformar el present i el futur dels museus.

28/05 || 02/06 || 09/06

Recupera els continguts
//// Premis Baldiri Reixac 2020

Coneix els guanyadors dels Baldiri 2020!

I si et vas perdre l’acte de lliurament confinat al Teatre Lliure, reviu-lo al nostre canal de Youtube!

Llegeix-ne més
//// #ConfinamentCultural

Gràcies, Cultura!

L’edifici del #ConfinamentCultural ja ha arribat fins al final! No et perdis totes les propostes culturals que s’han sumat a la iniciativa per transformar la pandèmia des de l’espontaneïtat, la creativitat i la imaginació!

Saber-ne més
//// Mutare SOS

"Davant la profunda transformació social que estem vivint, cal repensar la nova societat cultural. Com fer-ho també des dels Museus? Quin format han de tenir? Com hauran de ser les seves propostes educatives a partir d’ara?"

Com poden contribuir els museus a l’educació post COVID-19?

Catorze

Llegeix l'article
//// De l'11 de juliol al 30 d'agost

"El meu tatuatge és la terra", al Museu de la Vida Rural

Una nova exposició temporal coorganitzada pel Museu de la Vida Rural en aliança amb l’Espai Guinovart d’Agramunt, la Fassina Balanyà i el Monestir de Poblet que recrea l’univers que Josep Guinovart va descobrir quan va arribar a Agramunt, fugint de la guerra. No et perdis la inauguració!

Descobreix-la!
//// La Nadala

Vols gaudir d’un article de la Nadala 2019?

Ja pots descarregar-te un nou capítol de franc! Aquest mes, Créixer amb els peus tocant a terra: el món casteller en el seu millor momentde Guillermo Soler.

Llegeix-ne més
//// Novetats Barcino

Els poemes de Lepant

Arriba a llibreries l’última novetat de la col·lecció Biblioteca Barcino!

El primer poema èpic inspirat en la batalla de Lepant en una nova versió a cura d’Eulàlia Miralles i Pep Valsalobre.

El vull!
//// La Nadala
//// El Museu i l'Editorial

Som rurals. Som clàssics. Som radicalment contemporanis

//// Manifest Mutare

Cultura per transformar la societat

Mutare un espai de diàleg, reflexió i acció sobre el poder transformador de la cultura en la societat. És l’espai propi dels transformadors, que connecta, fa xarxa, genera coneixement i recursos cocreats per impulsar projectes culturals que transformin i millorin la vida de les persones.

Veure manifest
//// Decàleg Mutare
  01

  Compromís amb els reptes socials

  La cultura entesa com a eina per fer realitat el desig de canvi, avançant-se i donant resposta a les necessitats socials. Mobilitzant i cridant a l’acció, generant impacte social i emocional.
  02

  Cultura per a totes les persones

  Crear oportunitats perquè totes les persones puguin viure i apropiar-se de la cultura, des del compromís amb els drets socials i la justícia.
  03

  Aportació d’innovació artística i social

  Construcció de noves mirades que ens fan créixer com a persones i com a societat, amb una clara vinculació amb la dimensió ètica dels valors.
  04

  La persona, protagonista activa

  Situar la persona al centre, apoderant-la perquè pugui desenvolupar una mirada crítica i perquè sigui agent clau del canvi social.
  05

  Connectar des de l’emoció i la il·lusió pel canvi

  Escoltar activament i actuar des de l’emoció per connectar amb les persones. Treballar en el reconeixement de l’altre, generant sentit a partir de l’autenticitat.
  06

  Sentit crític

  Despertant el sentit crític de la societat i produint canvis reals en les relacions de poder, en els relats, en les teories assumides, en la creació de noves relacions, en l’activació de recursos latents, etc.
  07

  Infants i joves creadors

  Connectant el sistema educatiu amb la comunitat i el patrimoni cultural per aconseguir motivació per les arts i per crear experiències vibrants d’aprenentatge i de creació cultural amb significat.
  08

  Implicació i cocreació

  Involucrant al màxim nombre d’agents socials i col·lectius, connectant i sumant experiències, i generant lideratges compartits i dinàmiques de cocreació.
  09

  Rigor metodològic

  Sistematitzant els processos de creació de valor, avaluant l’impacte assolit i compartint els aprenentatges per provocar un efecte multiplicador per al canvi social.
  10

  Sostenibilitat

  Avançant en el camí cap al desenvolupament sostenible, des de la triple dimensió social, econòmica i mediambiental en la concepció i desenvolupament dels projectes culturals transformadors.
Veure decàleg
//// Eines mutare

Resultats dels workshops mū

Et presentem les primeres conclusions i propostes d’acció dels workshops Mutare per dur a terme un projecte cultural transformador, fruit del treball cocreat dels participants als tallers.

Descarrega't els resultats

Taula periòdica de Mutare Educació

Quins elements hem de tenir en compte per situar la cultura i les arts als centre dels projectes educatius? Al Mutare Educació mestres, educadors, artistes i agents culturals vam cocrear una primera guia per connectar les arts i l’educació.

Consulta la guia

//// Notícies

/Premi Lluís Carulla

La primera batalla de rap en català puja a l’escenari

Més informació
/Museu de la Vida Rural

Generació [Re], un pòdcast per encarar els cicles que estan per venir

Més informació
Totes les notícies