Plenària 2023

Cultura és SOStenibilitat

//// Mutare SOStenibilitat

Vine i imaginem noves maneres de viure!

5 i 6 de juliol

RESERVA’T LA DATA!

Amb les arts podem imaginar i crear un món més sostenible. La seva potència i connexió emocional ens sensibilitza davant dels reptes socials i també provoca canvis efectius. Perquè quan parlem de sostenibilitat des de la cultura, a més de la climàtica, també ens referim a la sostenibilitat de la llengua, el territori i la cohesió social.

Això és el que et proposem per al  “Mutare Sostenibilitat” el 5 i 6 de juliol.

/ Plenària Mutare – 5 de juliol
El primer dia ens trobarem per viure de primera mà experiències artístiques que mostren altres maneres d’habitar aquest món. Projectes culturals per sostenir la llengua catalana, que cohesionen, que generen oportunitats per a persones i comunitats, i que demostren que també poden ser sostenibles climàticament.

 

/ Mutare Educació – 6 de juliol
El segon dia servirà per conèixer iniciatives educatives que treballen la sostenibilitat mitjançant les arts i perquè els docents i la resta de participants experimentin amb tallers artístics.

 

I, com sempre, els aprenentatges i les experiències viscudes donaran pas al moment de la cocreació. La intel·ligència col·lectiva de tothom donarà lloc un nou marc entre cultura, sostenibilitat i educació.

T’hi esperem!

 

*Apunteu-vos al nostre butlletí o seguiu-nos a les notres xarxes i us anirem informant del nou Mutare SOStenibilitat.

//// programa

Estructura Plenària Mutare 2023

Cultura és Sostenibilitat

DIMECRES 5 juliol - 10 a 14 h

Inici artístic

Entrevista inaugural. Entrevista a un ponent expert que lidera una experiència en relació a l’eix central: la sostenibilitat.

Mutare Inspira. Càpsules inspiradores breus per presentar una organització o un projecte cultural en relació amb els eixos de la plenària: llengua, cohesió social, territori i sostenibilitat en el sector cultural.

Pausa cafè

Co-creació. Metodologies de cocreació que, mitjançant dinàmiques artístiques, impulsen l’ús de la intel·ligència col·lectiva dels participants per crear nou coneixement i propostes d’acció.

Conclusions. Les relatores compartiran amb els assistents unes primeres conclusions de la cocreació.

Arts i educació per la sostenibilitat

DIJOUS 6 de Juliol - 10 a 14 h

Mutare Inspira. Càpsules inspiradores breus que presenten experiències artístiques en centres educatius en relació amb la sostenibilitat.

Conferència central. Intervenció principal amb una posada en escena explícitament artística.

Pausa cafè

Itineraris artístics. Es realitzaran quatre itineraris amb tallers artístics temàtics en relació amb la sostenibilitat (foc, aigua, plàstic...) mitjançant dinamitzacions artístiques per tal que cada assistent participi en dos d’ells.

Compartim aprenentatges. Compartirem artísticament els aprenentatges i experiències per part dels participants.
//// Comunitat Mutare

Vols ser ponent de Mutare SOStenibilitat?

Explica’ns el teu projecte!

La filosofia i metodologia Mutare es basa en la cocreació i en oferir espais de participació. És per això que t’oferim l’oportunitat d’intervenir a la jornada presentant el teu projecte.

Estem buscant experiències per als Mutare inspira (intervencions de 10 minuts) del primer i segon dia. Així que, si el teu projecte artístic treballa la sostenibilitat o bé és un projecte educatiu artístic amb el focus de sostenibilitat, fes-nos-el saber omplint el següent formulari. Han de ser projectes reals, que ja s’hagin dut a terme o s’estiguin duent a terme actualment.

 

 

//// Notícies

/Cultura i societat

“L’única sala estable que tenim són els carrers”

Més informació
/Cultura i societat

Viure de la cultura? Per més de la meitat de professionals, impossible

Més informació
Espectacle Eucaristia
/Mutare

Mutare en ruta: Vulnerarts també transforma Tarragona

Més informació
Més notícies