Tornen els Baldiri posant accent en impulsar projectes que fomentin l’ús del català

Les bases d’enguany s’han modificat fent atenció a projectes educatius i artístics que donin resposta a reptes socials actuals, com són l’ús de la llengua catalana o la situació d’emergència emocional provocada per la pandèmia.

Ja és aquí la 44a edició dels Premis Baldiri Reixac, els guardons anuals que impulsen i reconeixen projectes educatius que donin resposta als reptes de l’educació del segle XXI des de les arts, la cultura i la llengua catalana. Les inscripcions estaran obertes fins al 28 de febrer de 2022.

Aquest any els Baldiri arriben en un moment d’emergència emocional i lingüística, i és per això que la Fundació Carulla adapta les bases per reconèixer projectes transformadors i creatius que donin resposta a reptes socials actuals com són l’ús del català o la situació d’emergència emocional provocada per la pandèmia. Van dirigits a escoles, zones escolars rurals (ZER), instituts, llars d’infants, centres de formació d’adults, escoles de música, d’art o d’arts escèniques, i escoles d’educació especial d’arreu dels territoris de parla catalana.

Baldiri

Els premis compten amb una dotació total de 40.000 € repartida en dues categories: 

A la primera, el Premi Baldiri Escola, es reconeixen projectes amb respostes concretes als reptes educatius actuals i que situen la cultura, la llengua i la creativitat com a eines de canvi. Consta de 10 premis de 3.000 €.

El Premi Baldiri Escola té dues subcategories:

  • Arts i Reptes Socials: Projectes educatius que donin una resposta transformadora i inclusiva als reptes socials des de les arts i la cultura.
  • Arts i Llengua: Projectes educatius innovadors que promoguin l’ús social de la llengua catalana amb respostes creatives i transformadores des de les arts.

La segona categoria és el Premi Baldiri Experiències, que vol reconèixer experiències ja realitzades d’aprenentatge dins i fora de l’aula que responguin a les necessitats dels infants i joves i als reptes educatius actuals, sobretot, aquells relacionats amb la gestió emocional. Consta de 20 premis de 500 € per material escolar i llibres d’Abacus Cooperativa.

 

Calendari
Els participants podran presentar les seves candidatures fins al 28 de febrer del 2022. Entre els mesos de març i maig es treballarà en el procés de selecció de finalistes i es faran les visites, reunions i entrevistes corresponents. Durant el mes de maig es faran públics els guanyadors de cada categoria i el dia 13 de juny de 2022 tindrà lloc l’acte de lliurament dels Premis Baldiri Reixac 2021-2022.

 

Baldiritza’t i transforma!

Més informació i inscripcions

 

Entrevista escola guanyadora