La cultura comença al barri! Noves beques a la creació artística al Poblenou

Capçalera web Beques Gent del Barri

La Fundació Carulla convoca la primera edició de les beques Gent del Barri, que promouen la creació artística comunitària al Poblenou de Barcelona. Aquesta convocatòria busca desenvolupar dos projectes culturals, un de fotografia i un d’arts escèniques, que involucrin la participació dels veïns i veïnes i contribueixin a la cohesió social del barri.

Els guanyadors d’aquestes beques tindran l’oportunitat de mostrar les seves creacions a la nova seu de la Fundació Carulla després de l’estiu. La convocatòria per presentar candidatures està oberta fins al 20 de maig de 2024, i els guanyadors es donaran a conèixer el 30 de maig.

Aquesta iniciativa sorgeix amb l’objectiu de donar visibilitat i valor a la diversitat i riquesa del teixit social i cultural del Poblenou, un barri que ha experimentat canvis significatius en els últims anys. I també per obrir les portes del nou equipament cultural de la Fundació Carulla al barri, per tal que la ciutadania se’l faci seu.

Fotografia i arts escèniques

En la categoria de Gent del barri – Fotografia, creada amb la col·laboració amb l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou i Photographic Social Vision, el fotògraf guardonat rebrà 4.000 € per desenvolupar una instal·lació fotogràfica a la façana de la nova seu de la Fundació Carulla. Aquesta instal·lació fotogràfica, protagonitzada pels veïns i veïnes del barri, mostrarà la diversitat i riquesa del teixit social del Poblenou.

D’altra banda, en la categoria Gent del barri – Arts escèniques, creada en aliança amb el festival Escena Poblenou, es finançarà amb 5.000 € un espectacle escènic sobre sostenibilitat i emergència climàtica, que s’exhibirà al Terrat de la Fundació Carulla. L’espectacle, que pot ser de qualsevol disciplina escènica, haurà de comptar amb la participació del teixit social del barri.