Barcino presenta La filla del rei d’Hongria

La filla del rei d’Hongria i altres contes truculents de l’Edat Mitjana, tres contes escrits fa més de sis-cents anys

La filla del rei d’Hongria i altres contes truculents de l’Edat Mitjana és una de les lectures de les que podràs gaudir aquest estiu gràcies a l’Editorial Barcino, autèntics best- sellers del seu moment que continuen sorprenent els lectors del segle XXI, traslladat al català actual per Gemma Pellissa.

Aquestes tres històries van tenir molt d’èxit durant l’època medieval i van tenir una difusió internacional. Amb girs inesperats i trepidants, el lector modern hi trobarà escenes dignes de qualsevol film de Tarantino, i uns finals que volien ser moralitzants.

 

Sobre aquest llibre

El conte que dona títol al volum, ens explica la història d’una jove perseguida, i ens recorda els rituals d’iniciació sexual, en què l’iniciat s’havia de superar un seguit de proves. En aquest cas és el desig incestuós del pare el que provoca la caiguda en desgràcia inicial de la protagonista que és abandonada al mar.

El segon, recrea una vella llegenda on s’exalta el valor de l’amistat entre dos joves físicament molt semblants, tant que un d’ells substitueix a l’altre al llit conjugal i l’esposa no se’n adona.

En el conte que tanca el recull el protagonista és perseguit per un home poderós a causa de l’enveja d’un tercer personatge: un mestre gelós i maquinador que pagarà amb escreix la seva traïdoria.

Des d’una mirada actual, aquestes novel·les tenen la força de captivar els lectors contemporanis, atrets per allò que entenem per originalitat. El llibre es va presentar a la llibreria Tòmiris de Barcelona i a la llibreria Les Voltes de Girona  amb la participació de Raquel Parera, editora i medievalista a Barcino i Estel Solé, actriu i escriptora.

 

Llegeix-ne un fragment

A Hongria hi havia un rei que es va casar amb la dona més bella del món. Per la seva bellesa, honestedat i bondat, la va estimar més que cap altra cosa. El rei i la muller només van tenir una filla, que era la criatura més bonica que havia existit mai. El rei l’estimava per damunt de tot. Quan va morir la reina, es va fer un gran dol per tot el regne. Va passar molt de temps, i els barons i comtes van decidir parlar amb el rei perquè es tornés a casar, de manera que el regne no acabés en mans forasteres per falta d’un monarca.

 

Tens ganes de saber com continua? Aconsegueix el llibre al catàleg de Barcino!