Protegit: Mutare’22

//// Plenària mutare

VulnerArts: com les arts abracen la vulnerabilitat

26 DE MAIG, NAU BOSTIK
De 9 h a 14:30 h

Jornada gratuïta amb aforament limitat

La vida ens pot posar en algun moment en una situació de vulnerabilitat. A tu, a nosaltres, a tots i totes. Però la crisi social, econòmica i sanitària dels últims any ha colpejat encara més aquelles persones que ja vivien en un entorn de risc social.

Com ens poden ajudar les arts a reconnectar i sortir d’aquesta situació?

El 26 de maig tindrem l’oportunitat d’experimentar com les arts connecten i acompanyen a persones en situació de vulnerabilitat i buscarem junts respostes a través dels llenguatges artístics. A Mutare’22: VulnerArts connectarem, ens inspirarem, coneixerem noves mirades, participarem, ens emocionarem i viurem una experiència immersiva real, de cor a cor, una abraçada a la vulnerabilitat des de les arts.

VINE I CONNECTA!

 

//// Inscripcions

A qui va dirigit VulnerArts?

Al públic general amb interès per la cultura, però sobretot als i les professionals del sector cultural, social i educatiu. Us convidem a un espai de trobada per connectar, dialogar, compartir i fer-nos preguntes sobre el paper de la cultura davant els reptes socials que estem vivint. La inscripció és gratuïta amb aforament limitat.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Pitja el botó del sector al qual pertanys per iniciar la inscripció. La inscripció és gratuïta amb aforament limitat.

//// Estructura programa

Què viurem al Mutare'22?

Experiència inicial immersiva

Què és per tu la vulnerabilitat? T’has sentit mai vulnerable? Mutare VulnerArts començarà amb una experiència immersiva. Mitjançant creacions artístiques, experimentarem emocionalment i físicament com les arts acompanyen i afavoreixen l’autonomia de les persones.

  Companyia Brots, d’Utopia.
  Clara Manyós, creadora i directora teatral, i Lluís Manyós.
  Sandra Jurado, creadora cultura urbana i joves.

Mutare inspira

Descobrirem diverses experiències amb persones en situació de vulnerabilitat i com les arts hi connecten i acompanyen:

  1. Clara Manyós i Lluís Manyós amb l’espectacle Atàxia espinocerebelosa, que mostra l’impacte que ha generat la malaltia neurodegenerativa a la seva família.
  2. Martín Correa-Urquiza amb Radio Nikosia, la primera emissora de ràdio a Espanya realitzada per persones amb problemes de salut mental.
  3. Cristina Colomer, cap d'estudis de l’Escola de Músics i JPC i Mouna Halhoul El Harrak, ens parlaran del projecte social i cultural de l'entitat per fer partícips de la música a joves amb risc d’exclusió social.
  4. Diari del Meu cos, d’Inés Boza i Loli Navais, un projecte de dansa que pretén humanitzar el paper de les dones grans a través de l’empoderament.
  5. Alice Monteil i Mireia Plans, amb Material sensible, un projecte participatiu de creació fotogràfica per a dones que han patit abusos sexuals en la infància.

Conferència central

Lucía Miranda
Directora d’escena, gestora cultural, dramaturga i arteducadora. És fundadora de The Cross Border Project, un projecte que treballa en la intersecció de les arts escèniques, l’educació i la transformació social, i cofundadora del col·lectiu internacional País Clandestino.

Dinàmica relacional i de cocreació

Farem ús de les nostres HabilitArts per connectar, conèixer-nos i dialogar per buscar respostes, de forma col·lectiva, a tres situacions reals de vulnerabilitat: joves i emergència emocional, migrants i inclusió social i educació.

Vols més informació?

Consulta la informació sobre els ponents i participants, i l’horari del programa Mutare’22: VulnerArts.

//// Mutare

Saps què és Mutare?

Mutare és l’espai de les persones que volen transformar el món a través de la cultura. És un espai de cocreació, d’intel·ligència col·lectiva, que proposa continguts i eines per donar resposta, des de la cultura i les arts, als reptes socials que estem vivint.

Fotografia de Mutare Educació amb les barres inclinades del logotip de la Fundació.

//// Notícies

/Cultura i societat

Viure de la cultura? Per més de la meitat de professionals, impossible

Més informació
Espectacle Eucaristia
/Mutare

Mutare en ruta: Vulnerarts també transforma Tarragona

Més informació
Mutare territori
/Mutare

Quan la cultura és la resposta, tangible, als reptes socials d’un municipi

Més informació
Més notícies