Mutare

Mutare VulnerArts Tarragona

//// Plenària mutare tarragona

VulnerArts Tarragona: com les arts abracen la vulnerabilitat

3 DE FEBRER, EL TINGLADO 1 (Port de Tarragona)

De 10 h a 13:30 h

Jornada gratuïta amb aforament limitat

La vida ens pot posar en algun moment en una situació de vulnerabilitat. A tu, a nosaltres, a tots i totes. Però la crisi social, econòmica i sanitària dels últims anys ha colpejat encara més aquelles persones que ja vivien en un entorn de risc social.

Com ens poden ajudar les arts a reconnectar i sortir d’aquesta situació?

El 3 de febrer tindrem l’oportunitat d’experimentar com les arts connecten i acompanyen a persones en situació de vulnerabilitat i buscarem junts respostes a través dels llenguatges artístics. A la plenària Mutare VulnerArts Tarragona ens inspirarem, coneixerem noves mirades, participarem, ens emocionarem… Serà una abraçada a la vulnerabilitat des de les arts.

VINE I CONNECTA!

 

En aliança amb:

//// Inscripcions

A qui va dirigit VulnerArts?

Al públic general amb interès per la cultura, però sobretot als i les professionals del sector cultural, social i educatiu. Us convidem a un espai de trobada per connectar, dialogar, compartir i fer-nos preguntes sobre el paper de la cultura davant els reptes socials que estem vivint.

La inscripció és gratuïta amb aforament limitat.

//// Estructura programa

Què viurem al Mutare Vulnerarts Tarragona?

Experiència artística immersiva

Què és per tu la vulnerabilitat? T’has sentit mai vulnerable? VulnerArts començarà amb l’espectacle Eucaristia, creat expressament per a Mutare. La companyia Brots, integrada per persones que pateixen alguna malaltia mental, amb i sense diagnòstic, interpel·len els assistents recordant-los que qualsevol d’ells podria estar a l’altra banda.

Una oda a la lluita contra l’estigma i un cant a la injustícia del tracte que la societat dona a persones que pateixen malalties mentals.

Mutare inspira

Descobrirem com projectes artístics de la demarcació de Tarragona acompanyen persones en situació de vulnerabilitat. A més, connectarem amb l’experiència dels creadors culturals i també amb la dels participants:

  1. SANSALAB amb Nani Blasco i Clinton Uwumarogie. Un projecte d'art, cultura comunitària i economia social de l’Associació Ariadna que cerca obrir oportunitats a les persones joves del barri de Sant Salvador de Tarragona

  3. TEATRE GANYOTES amb Juan Pablo Maligno, Sergi Ferrer i un/a participant del projecte. Un grup de teatre format per persones amb diversos graus de discapacitat intel·lectual i física i pels seus monitors.

  2. LA MURALLA amb Paula Ulloa, Berni Sánchez i Alba Pocurull. El projecte consisteix en la creació i exposició d’obres d’art realitzades per dos artistes, un d'ells vinculat a recursos de salut mental.

Mutare contrast

Un debat més pausat entre experts dels àmbits de la cultura, l’educació i el sector social donarà continuïtat als projectes que ens han emocionat del bloc Inspira. La periodista de Tarragona Ràdio, Núria Cartañà, dinamitzarà la taula rodona del Mutare VulnerArts Tarragona, participada per:

  Amaia Dorronsoro. Ballarina, directora i professora de l’escola endantza.
  Annelie Bäder. Pertany a La Torreta, un projecte compartit de la cooperativa El Far i la Fundació Topromi.
  Jaume Descarrega. Director tècnic del PSICURT, Col.legi Oficial de Psicologia de Catalunya.
  Laura Bernaus. Cap d’estudis de l’Escola Municipal de Música de Tarragona.

Compartim coneixement

Els assistents compartiran i crearan nou coneixement sobre com les arts i els projectes socials incrementen el seu potencial quan van de la mà. El resultat seran recomanacions d’acció, fruit de la intel·ligència col·lectiva.

Comiat artístic

Amb La Batucada Mediterrani Experience, formada per 15 alumnes de 2n d’ESO i dirigida pel professor Joan Anton Romagosa. Imaginació, espontaneïtat, concentració, memòria, ritme, pertinença al grup i tots els valors del treball en equip defineixen aquest projecte compartit entre l’Institut Escola Mediterrani i l’Escola Municipal de Música de Tarragona.
//// Programa Mutare Vulnerarts Tarragona

Horari del programa

Divendres, 3 de febrer

El Tinglado, 1 
(Moll de la Costa, 9. Port de Tarragona)

De 9:45 a 13:30 h

9:45 h. Acreditacions

10:00 h. Espectacle Eucaristia

Companyia Brots, d’Utopia.

10:45 h. Pausa cafè

11:10 h. Benvinguda

A càrrec de Montse Adan, directora de Port-Ciutat del Port de Tarragona, Manel Castaño, conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Inés Solé, consellera de Serveis Socials, Cultura i Festes, i Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla.

11:15 h / 11:50 h. Mutare Inspira

Descobrirem com projectes artístics de la demarcació de Tarragona acompanyen persones en situació de vulnerabilitat. A més, connectarem amb l’experiència dels creadors culturals i també amb la dels participants.

 • 11:20 h. Inspira 1 – Sansalab (Associació Ariadna)

Nani Blasco i Clinton Uwumarogie.

 • 11:30 h. Inspira 2 – Teatre Ganyotes

Juan Pablo Maligno, Sergi Ferrer i un/a participant del projecte.

 • 11:40 h. Inspira 3 – La Muralla

Paula Ulloa, Berni Sánchez i Alba Pocurull.

11:50 h / 12:50 h. Mutare Contrast

Un debat més pausat entre experts dels àmbits de la cultura, l’educació i el sector social. Dinamitzat per Núria Cartañà, periodista de Tarragona Ràdio i amb la participació d’Amaia Dorronsoro (Escola Endantza) , Annelie Bäder (La Torreta), Jaume Descarrega (PSICURT) i Laura Bernaus (Escola Municipal de Música de Tarragona.

12:50 h. Compartim coneixement

Els assistents compartiran i crearan nou coneixement sobre com les arts i els projectes socials incrementen el seu potencial quan van de la mà. El resultat seran recomanacions d’acció, fruit de la intel·ligència col·lectiva.

13:15 h – 13:30 h. Comiat i dinàmica artística de tancament.

Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla

La Batucada Mediterrani Experience, dirigida pel professor Joan Anton Romagosa.

 

Conductor: Quim Rubio, cap de projectes de la Fundació Carulla.

//// Contacte

Vols més informació?

Si tens dubtes o necessites més informació, pots escriure’ns a vulnerarts@tarragona.cat

//// Mutare

Saps què és Mutare?

Mutare és l’espai de les persones que volen transformar el món a través de la cultura. És un espai de cocreació, d’intel·ligència col·lectiva, que proposa continguts i eines per donar resposta, des de la cultura i les arts, als reptes socials que estem vivint.

Fotografia de Mutare Educació amb les barres inclinades del logotip de la Fundació.
DESCARREGA'T EL QUADERN MU: VULNERARTS

//// Notícies

/Mutare

Mutare Territori Terrassa: els superpoders dels joves i la cultura

Més informació
Spica, guanyador de la competició Catalunya Freestyle.
/Premi Lluís Carulla

El rap en català de Catalunya Freestyle fa història

Més informació
Més notícies