Editorial Barcino

//// Cultura i Clàssics

Més de 90 anys difonent els clàssics catalans

L’Editorial Barcino, segell editorial de la Fundació Carulla, és el referent en la recuperació i difusió dels clàssics catalans, dins i fora de les nostres fronteres; a banda de les edicions crítiques, les edicions regularitzades i les versions en català modern, també impulsa i coedita traduccions a l’anglès, l’alemany i el castellà.

//// Col·leccions

Les nostres col·leccions

//// Novetats

Novetats editorials

Les últimes incorporacions a l'Editorial Barcino
 • Com vaig arribar a ser rei

  Una crònica de la infantesa, l’arribada i consolidació del poder del rei Jaume I, en què el monarca relata els fets més memorables del seu regnat amb un estil viu que sap atreure el públic i distreure’l, deixar-lo en suspens i impressionar-lo.

  La versió corre a càrrec de Raül Garrigasait, que ha sabut transmetre l’estil oral i el talent narratiu del rei Jaume I.

  Compra'l aquí!
 • La faula

  Un matí de Sant Joan, l’escuder mallorquí Guillem de Torroella es veu empès a viure una aventura meravellosa que el portarà a viatjar més enllà de la mar i a conèixer el rei Artús en persona. El monarca llegendari, pres d’una tristesa profunda, li encomanarà una missió que ho podria canviar tot.

  Lola Badia, que porta mitja vida explicant literatura medieval, ha procurat de mantenir en prosa actual l’encant subtil d’aquesta bella història de cavalleries mediterrània.

  Compra'l aquí!
 • Llibre de paraules i dites de savis i filòsofs

  Feta per encàrrec del rei Jaume II al seu secretari i traductor, el jueu català Jafudà Bonsenyor, el Llibre de paraules i dites de savis i filòsofs recull màximes de llibres orientals en àrab i en hebreu, sentències d’autors grecs, llatins i cristians i, fins i tot, dites d’origen popular.

  El traductor és el reconegut poeta Manuel Forcano, que ha sabut fer clar i modern un recull de saviesa intemporal.

  Compra'l aquí!
 • Crònica de Manel Parets, Volum III

  Tercer i penúltim volum de l’extensa crònica de l’artesà Manel Parets, en què ens narra de primera mà l’episodi de pesta que va assolar el Principat el 1651 i del setge de Barcelona de 1651-52.

  Una edició a cura de Rosa Maria Margalef i amb les notes històriques d’Antoni Simon.

  Compra'l aquí!
 • Llibre Pere el Cerimoniós de la col·lecció Tast de Clàssics.
  La guerra contra el rei de Castella

  Endinsa’t en una de les grans cròniques catalanes medievals amb la versió de Raül Garrigasait.

  Reviu la guerra dels Dos Peres, narrada per un dels protagonistes, el rei Pere el Cerimoniós.

  Compra'l aquí
 • Els poemes de Lepant

  Descobreix Lepant, de Joan Pujol, un dels poemes èpics més remarcables del segle XVI en tot l’àmbit hispànic i europeu.

  Lepant és una de les obres cabdals de la literatura catalana del Renaixement, juntament amb els Col·loquis de Cristòfol Despuig i les Poesies de Pere Serafí.

  Compra'l aquí

//// Notícies

Més notícies