Editorial Barcino

//// Cultura i Clàssics

Més de 90 anys difonent els clàssics catalans

L’Editorial Barcino, segell editorial de la Fundació Carulla, és el referent en la recuperació i difusió dels clàssics catalans, dins i fora de les nostres fronteres; a banda de les edicions crítiques, les edicions regularitzades i les versions en català modern, també impulsa i coedita traduccions a l’anglès, l’alemany i el castellà.

Descobreix la nova pàgina web!

//// Col·leccions

Les nostres col·leccions

//// Novetats

Novetats editorials

Les últimes incorporacions a l'Editorial Barcino
 • Jaufré

  Aquesta edició és la primera traducció al català actual del Jaufré, novel·la en vers occità del segle XIII, que inaugura a la Corona d’Aragó la tradició novel·lística de les històries del rei Artús i els cavallers de la Taula Rodona.

  L’esperit imaginatiu i juganer dels dos autors anònims del Jaufré, uns Monty Python avançats al seu temps, el converteixen en una novel·la trepidant que provoca el somriure i la complicitat del lector.

  Compra'l aquí!
 • La Filla del Rei d'Hongria

  Aquest volum ens presenta tres històries populars de l’Edat Mitjana, autèntics best-sellers, traslladats al català actual per Gemma Pellissa, que sorprendran i captivaran el lector modern tant per la seva frescor com perquè tenen escenes dignes del millor film de Tarantino.

  Amb girs inesperats, i amb uns finals que volien ser moralitzants, avui els podem llegir per primer cop en català modern, i gaudir-ne com si haguessin estat escrits abans d’ahir.

  Compra'l aquí!
 • Versos per vèncer. Antologia de la Guerra dels Segadors (1640 – 1652) VOL I/II

  A cura d’Eulàlia Miralles, professora de la Universitat de València i especialista en literatura de l’edat moderna, és la primera antologia poètica en llengua catalana de la guerra dels Segadors (1640-1652), un testimoni històric d’un dels períodes més convulsos de la història de Catalunya.

  En aquest primer volum es recullen els poemes de l’inici de la guerra (1640-41) que s’inspiren en episodis com el Corpus de Sang o la victòria catalana en la batalla de Montjuïc.

  Compra'l aquí!
 • La mort d’Ivan Ilitx

  Es considera una de les obres de ficció fonamentals de tota la ingent producció de Lev Tolstoi i de la literatura europea del XIX.- De l’obra en destaquen la simplicitat i la sobrietat de l’estil, pròpies de les idees estètiques de l’època de maduresa de Tolstoi, i la capacitat de reunir en la mateixa trama una descripció versemblant de la malaltia i el relat d’una crisi espiritual equivalent a la que sofrí el mateix escriptor.

  En aquesta edició, oferim un facsímil de la novel·la acompanyada d’una anàlisi detallada de la traducció a càrrec de d’Ivan Garcia.

  Compra'l aquí
 • La vida nova

  És considerada, cronològicament, la primera obra de Dante Alighieri, i la segona per importància, després de la Divina Comèdia.

  Com a tots els títols de la col·lecció, La vida nova es presenta en facsímil i s’obre amb un estudi introductori, amè i didàctic, que posa en relleu la importància de la traducció de Montoliu en les lletres catalanes, a càrrec de Francesco Ardolino (Roma, 1966) doctor en Filologia Catalana, professor de la UB i docent de màster oficial Construcció i Representació d’Identitats Culturals (CRIC).

  Compra'l aquí
 • Com vaig arribar a ser rei

  Una crònica de la infantesa, l’arribada i consolidació del poder del rei Jaume I, en què el monarca relata els fets més memorables del seu regnat amb un estil viu que sap atreure el públic i distreure’l, deixar-lo en suspens i impressionar-lo.

  La versió corre a càrrec de Raül Garrigasait, que ha sabut transmetre l’estil oral i el talent narratiu del rei Jaume I.

  Compra'l aquí!

//// Notícies

/Editorial Barcino

L’Editorial Barcino presenta la nova col·lecció IMPRESCINDIBLES – Biblioteca de Clàssics Catalans

Més informació
/Editorial Barcino

L’Editorial Barcino publica el Jaufré, la primera novel·la de la Corona d’Aragó

Més informació
/Editorial Barcino

Barcino presenta La filla del rei d’Hongria

Més informació
Més notícies