Editorial Barcino

//// Cultura i Clàssics

Més de 90 anys difonent els clàssics catalans

L’Editorial Barcino, segell editorial de la Fundació Carulla, és el referent en la recuperació i difusió dels clàssics catalans, dins i fora de les nostres fronteres; a banda de les edicions crítiques, les edicions regularitzades i les versions en català modern, també impulsa i coedita traduccions a l’anglès, l’alemany i el castellà.

A l'editorial Barcino trobaràs...

//// Novetats

Novetats editorials

Les últimes incorporacions a l'Editorial Barcino
 • Tirant lo Blanc

  Està considerada la millor novel·la europea del segle XV. És un clàssic indiscutible de la literatura catalana amb la qual l’autor ens porta d’una terra a l’altra, del camp de batalla a les cambres de palau, de la crònica a l’oratòria, i de la comèdia dels amors a la tragèdia de la mort de l’heroi en la plenitud del seu triomf.

  A cura de Josep Pujol, aquesta nova edició vol convidar a llegir la novel·la en la seva fesomia lingüística original, amb una introducció i unes notes que guiïn el lector i l’ajudin a entendre-la amb ulls moderns i perspectiva històrica.

  Compra'l aquí
 • La punyalada

  A cura de Margalida Casacuberta, professora titular de literatura catalana contemporània a la Universitat de Girona, La Punyalada és una obra cabdal de les lletres catalanes i la culminació de la producció literària de Marian Vayreda (1853-1903).

  Aquest clàssic contemporani narra la lluita entre dos homes, l’Albert i l’Ivo, per una dona, la Coralí. La història s’emmarca en el bandolerisme més sagnant que es va viure a l’alta Garrotxa després de les carlinades. Una obra magnètica, plena d’acció i de girs imprevisibles.

  Compra'l aquí!
 • Poesia completa

  Mort el 1938 amb només 24 anys, Bartomeu Rosselló Pòrcel va tenir temps de fer-se un nom entre els millors poetes catalans del segle XX. La seva poesia és un cim de la literatura catalana contemporània i un punt de partida ineludible per tota la poesia que va venir després.

  Amb la incorporació d’aquest títol a la col·lecció Imprescindibles, l’Editorial Barcino aposta per la literatura de qualitat. Tot i que la poesia és un gènere aparentment menys popular, aquesta publicació és la mostra de la seva importància dins del món literari.

  Compra'l aquí
 • La Filla del Rei d'Hongria

  Aquest volum ens presenta tres històries populars de l’Edat Mitjana, autèntics best-sellers, traslladats al català actual per Gemma Pellissa, que sorprendran i captivaran el lector modern tant per la seva frescor com perquè tenen escenes dignes del millor film de Tarantino.

  Amb girs inesperats, i amb uns finals que volien ser moralitzants, avui els podem llegir per primer cop en català modern, i gaudir-ne com si haguessin estat escrits abans-d’ahir.

  Compra'l aquí!
 • Poesia

  La nova edició de Poesia de Jordi de Sant Jordi ens arriba gràcies al treball del seu curador, Carles Duarte, que ha aprofitat l’èxit de l’edició anterior per revisar a fons la seva traducció i incorporar un epíleg completament nou.

  Aquest volum conté el text original de Jordi de Sant Jordi, acarat amb la versió en català actual de Duarte, que ajunta els seus dots de poeta amb els de gran coneixedor de la llengua antiga. Els seus versos tracten de temes universals i eterns, com l’amor i el desig.

  Compra'l aquí!
 • Jaufré

  Aquesta edició és la primera traducció al català actual del Jaufré, novel·la en vers occità del segle XIII, que inaugura a la Corona d’Aragó la tradició novel·lística de les històries del rei Artús i els cavallers de la Taula Rodona.

  L’esperit imaginatiu i juganer dels dos autors anònims del Jaufré, uns Monty Python avançats al seu temps, la converteixen en una novel·la trepidant que provoca el somriure i la complicitat del lector.

  Compra'l aquí!

//// Notícies

/Editorial Barcino

L’Editorial Barcino presenta la nova col·lecció IMPRESCINDIBLES – Biblioteca de Clàssics Catalans

Més informació
/Editorial Barcino

L’Editorial Barcino publica el Jaufré, la primera novel·la de la Corona d’Aragó

Més informació
Més notícies