La Setmana del Llibre en Català més especial per a Barcino

Del 20 al 29 de setembre s’ha celebrat a Barcelona la 42a edició de La Setmana del Llibre en Català, un dels esdeveniments més significatius per al sector editorial a Catalunya. I, per descomptat, Barcino ha tornat a ser-hi. Enguany és un any especial per a l’Editorial: se celebra el centenari de la publicació del seu primer títol. L’èxit de Barcino a la Setmana demostra que, cent anys després, l’estima i compromís dels lectors envers els nostres clàssics es manté ferm.

Les xifres de La Setmana en general són molt bones, havent notat un increment de ventes del 20%. A nivell de Barcino, el nombre de vendes ha incrementat un 25% respecte de l’any passat. El gran protagonista ha estat Era Woolf, de Mireia Vidal-Conte dins la col·lecció “Mirades”, una ambiciosa investigació sobre llegat de Virginia Woolf a la literatura catalana. Es tracta d’una de les novetats del catàleg de Barcino, presentada el passat dissabte 28 de setembre dins la mateixa Setmana.

En el nostre particular rànquing, el segon títol més venut, també de la col·lecció “Mirades”, ha estat Joan Salvat-Papasseit. Cada ferida la sang d’un poema, de Joan Gadea i Gambús, un repàs de la vida i obra del notori poeta català; i el tercer, l’Obra completa de Bernat Metge dins la col·lecció ”Imprescindibles”. De fet, aquesta col·lecció ha tornat a ser la més popular en ventes de Barcino seguida de “Tast de Clàssics” que gairebé ha duplicat les resultats.

A la Setmana també s’ha realitzat l’acte del Centenari de Barcino, una panoràmica de l’Editorial i de la literatura catalana al llarg dels últims cent anys amb la participació de Lola Badia, Gemma Bartolí i Albert Rosich.

De tot plegat se’n desprèn que els clàssics catalans continuen despertant l’interès de lectors de tota mena.